topBanner
Linsbolognese

Linsbolognese

med rosmarin, rucola- och päronsallad

Veckans pastarecept är något alldeles extra! En vegetarisk variant på bolognese gjord på matiga linser och gula morötter där vi maxar smaken genom aromatisk rosmarin och vitlök. Balsamico och krossade tomater ger en härligt djup mustighet till såsen, och givetvis serverar du med den klockrena pastakombon riven pecorino och pepprig rucolasallad. Så gott att man blir salig!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkglutensellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Linser

1 st

Morot, gul

1 påse

Rosmarin

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

250 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 burk

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Päron

1 påse

Rucola

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

½ tsk

Socker*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3052 kJ
Energi (kcal)730 kcal
Fett7 g
varav mättat2 g
Kolhydrater129 g
varav socker29 g
Protein27 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull.

Finhacka lök och vitlök.

Skölj linserna under kallt vatten.

Riv oskalad morot.

Finhacka rosmarinbladen.

Riv pecorino.

2

Häll i pastan i det kokande vattnet och låt koka i 7-9 min, eller tills 'al dente'.

Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Lägg sedan tillbaka pastan i kastrullen.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar mjukna.

4

Tillsätt vitlök, rosmarin, balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och linser. Fräs i 1 min.

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, salt, socker och det sparade pastavattnet. Låt sjuda i 4-5 min.

Rör ner en klick smör och krydda med peppar efter smak.

5

Skiva päron tunt och halvera citronen [1/2 st, 2 pers] medan såsen sjuder.

Blanda en skvätt olivolja, citronjuice, en nypa salt och peppar* i en salladsskål.

Tillsätt päron och rucola. Blanda salladen precis innan servering så att den håller sig krispig.

6

Fördela pasta och linsbolognese mellan era tallrikar. Garnera med riven pecorino och servera med päronsalladen vid sidan av.