HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsbolognese
topBanner
Linsbolognese

Linsbolognese

med rosmarin, rucola- och päronsallad

Veckans pastarecept är något alldeles extra! En vegetarisk variant på bolognese gjord på matiga linser och gula morötter där vi maxar smaken genom aromatisk rosmarin och vitlök. Balsamico och krossade tomater ger en härligt djup mustighet till såsen, och givetvis serverar du med den klockrena pastakombon riven pecorino och pepprig rucolasallad. Så gott att man blir salig!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterselleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Krossade tomater

7.5 ml

Morot, gul

4 g

Linser

efter behov

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

¼ tsk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ tsk

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Lök

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Rucola

Vitlöksklyfta

Citron

Rosmarin

Päron

Ingår inte i din leverans

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Salt*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)759.4168 kJ
Energi (kcal)181.505 kcal
Fett0.916 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater22.62 g
varav socker2.3 g
Protein15.7087 g
Salt2.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka lök och vitlök. Skölj linserna under kallt vatten. Riv oskalad morot. Finhacka rosmarinbladen. Riv pecorino.

2

Häll i pastan i det kokande vattnet och låt koka i 7-9 min, eller tills 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten. Lägg sedan tillbaka pastan i kastrullen. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och morotsriv i 3-4 min tills de börjar mjukna.

4

Tillsätt vitlök, rosmarin, balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och linser. Fräs i 1 min. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, salt*, socker* och det sparade pastavattnet. Låt sjuda i 4-5 min. Rör ner en klick smör* och krydda med peppar* efter smak.

5

Skiva päron tunt och halvera citronen [1/2 st, 2 pers] medan såsen sjuder. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt päron och rucola. Blanda salladen precis innan servering så att den håller sig krispig.

6

Fördela pasta och linsbolognese mellan era tallrikar. Garnera med riven pecorino och servera med päronsalladen vid sidan av.