
Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2
Briochebröd
4
Panamat
1
Tomat
50
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
300
Kycklingbröstfilé
15
Balsamvinäger
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
30
Salladsmix
1
Rödlök
1
Socker
1
Vatten

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Skiva rödlök och tomat tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och socker* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Koka i 3-5 min tills löken är mörk och klibbig. För över till skål.

Blanda en nypa salt*, vitlök, Panamat och lite olivolja* i en bunke. Lägg din hand ovanpå kycklingbrösten (på en separat skärbräda), och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan.

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan och ställ tillbaka på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek kyckling i 2-4 min på varje sida, tills den fått färg och är genomstekt. Lägg på en ren tallrik och låt vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Lägg briochebullar på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3 min, eller tills de är uppvärmda.

Skölj salladsmix. Bre briochebullarna med majonnäs. Toppa med kycklingfiléer, karamelliserad rödlök, sallad och tomat. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.