Portugisisk inspirerad kycklingburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portugisisk inspirerad kycklingburgare

Portugisisk inspirerad kycklingburgare

med karamelliserad rödlök och pommes

Burgare sitter aldrig fel, och visst är det kul att variera lite, så här kommer ett smaskigt recept på en kycklingburgare med hemmagjorda pommes. Kycklingen marinerar du i värmande och kryddiga smaker av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano, och lägger i varma briochebröd tillsammans med karamelliserad lök, färsk tomat, sallad och majo. Enkelt, ruskigt gott och dessutom klart på bara en halvtimme. Det är vår typ av middag det!

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Briochebröd

4

Panamat

1

Tomat

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300

Kycklingbröstfilé

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

30

Salladsmix

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1

Socker

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2460 kJ
Fett23.18 g
varav mättat3 g
Kolhydrater54.39 g
varav socker9.8 g
Protein41.4 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skiva rödlök och tomat tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök under omrörning i 5-6 min. Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och socker* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Koka i 3-5 min tills löken är mörk och klibbig. För över till skål.

Marinera kyckling
3

Blanda en nypa salt*, vitlök, Panamat och lite olivolja* i en bunke. Lägg din hand ovanpå kycklingbrösten (på en separat skärbräda), och använd en skarp kniv för att skära två tunna filéer på långsidan. Lägg kycklingen i marinaden, se till att den täcks helt, och ställ åt sidan.

Stek kyckling
4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, torka ur stekpannan och ställ tillbaka på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek kyckling i 2-4 min på varje sida, tills den fått färg och är genomstekt. Lägg på en ren tallrik och låt vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Lägg briochebullar på ugnsgallret och rosta i ugnen i 3 min, eller tills de är uppvärmda.

Servera
6

Skölj salladsmix. Bre briochebullarna med majonnäs. Toppa med kycklingfiléer, karamelliserad rödlök, sallad och tomat. Servera med pommes och resterande sallad vid sidan av.