
I kväll går den kulinariska resan till inget mindre än pastans hemland – nämligen Italien. Vi kokar spaghetti (med perfekt al dente-konsistens, så klart!) och vänder den i en krämig crème fraiche-sås som vi smaksätter med chiliflakes, medelhavskryddor, vitlök och basilika. Förutom gyllenstekta räkor innehåller såsen även både färska och soltorkade tomater, rucola och riven ost. Buon appetito!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
50 g
Soltorkade tomater
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
2 st
Tomat
1 g
Chiliflakes
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Medelhavets Pärla
1 msk
Olivolja (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, grovhacka färska tomater och soltorkade tomater (var för sig).
Riv basilikablad i grova bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj rucola.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek soltorkade tomater och räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Tillsätt chiliflakes, Medelhavets Pärla och vitlök till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, basilika, vatten [1 dl | 2 dl], finriven ost och grönsaksbuljong.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Vänd ner pasta i såsen.
Rör ner rucola och färska tomater i pasta precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Lägg upp pasta i skålar.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.