Skip to main content
Toscansk räkpasta

Toscansk räkpasta

med soltorkade tomater och färsk rucola

4.6
(1,3 tn)

I kväll går den kulinariska resan till inget mindre än pastans hemland – nämligen Italien. Vi kokar spaghetti (med perfekt al dente-konsistens, så klart!) och vänder den i en krämig crème fraiche-sås som vi smaksätter med chiliflakes, medelhavskryddor, vitlök och basilika. Förutom gyllenstekta räkor innehåller såsen även både färska och soltorkade tomater, rucola och riven ost. Buon appetito!

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 paket

Spaghetti

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

50 g

Soltorkade tomater

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

2 st

Tomat

1 g

Chiliflakes

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 dl

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2681 kJ
Energi (kcal)641 kcal
Fett25.2 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater73.6 g
varav socker10.8 g
Kostfiber5.5 g
Protein27 g
Kolesterol78 mg
Salt3.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium288.8 mg
Calcium31.4 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”. 

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka färska tomater och soltorkade tomater (var för sig).

Riv basilikablad i grova bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola.

Stek räkor
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek soltorkade tomater och räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
4

Tillsätt chiliflakes, Medelhavets Pärla och vitlök till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Sänk till låg värme och tillsätt crème fraiche, basilika, vatten [1 dl | 2 dl], finriven ost och grönsaksbuljong.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Vänd ner pasta i såsen.

Rör ner rucola och färska tomater i pasta precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.