Kyckling och potatis kan tillagas på många olika sätt. Prova detta spännande recept med massor av underbara ingredienser. Vi gör en härlig sallad med stekt kyckling, kokt potatis, haricot vert, äpple & rödlök. Salladen blir krämig av den underbara senapsdressingen med gräddfil. Vi toppar med vackra tranbär och så är maten redo att avnjutas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gemsallad
300 g
Potatis
75 g
Haricots verts
1 st
Äpple
½ st
Rödlök
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
4 g
Medelhavets Pärla
75 g
Gräddfil
(InnehållerMjölk)6 g
Senap
(InnehållerSenap)Tranbär
(Kan innehållaSesam, Nötter, Jordnötter)Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och lägg dem i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av i ett durkslag, skölj med kallt vatten, lägg tillbaka potatisen i kastrullen och ställ åt sidan.
Ansa och skär gröna bönor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm tunna skivor. Dela på sallad på längden och skiva den tunt på bredden.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, rör då och då. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och senap [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda grönsaker, äpple och potatis med senapsdressingen.
Lägg upp sallad i skålar. Toppa med kyckling och tranbär.