HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingsallad
topBanner
Kycklingsallad

Kycklingsallad

med potatis, haricot vert, tranbär och senapsdressing

Kyckling och potatis kan tillagas på många olika sätt. Prova detta spännande recept med massor av underbara ingredienser. Vi gör en härlig sallad med stekt kyckling, kokt potatis, haricot vert, äpple & rödlök. Salladen blir krämig av den underbara senapsdressingen med gräddfil. Vi toppar med vackra tranbär och så är maten redo att avnjutas.

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:mjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gemsallad

300 g

Potatis

75 g

Haricots verts

1 st

Äpple

½ st

Rödlök

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

4 g

Medelhavets Pärla

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

6 g

Senap

(Innehållersenap)

Tranbär

(Kan innehållajordnötter, sesam, nötter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)479.12 kcal
Energi (kJ)2004.6381 kJ
Fett18.645 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater41.2682 g
varav socker14 g
Protein42.132 g
Salt0.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och lägg dem i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av i ett durkslag, skölj med kallt vatten, lägg tillbaka potatisen i kastrullen och ställ åt sidan.

2

Ansa och skär gröna bönor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm tunna skivor. Dela på sallad på längden och skiva den tunt på bredden.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling, Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, rör då och då. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och senap [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Blanda grönsaker, äpple och potatis med senapsdressingen.

6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med kyckling och tranbär.