Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citrusfruktbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig tzatziki.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citrusfrukt
½ st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Dill
1 st
Rödbeta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Palsternacka
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till dressing
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshandduk.
Grovhacka dill.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Dela varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda.
Blanda kyckling, Vitlöksflörter, olivolja och salt i en skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 5–6 min, tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Blanda vatten, buljong, dill och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.
Tillsätt citrusfruktbuljong och smör till stekpannan och skeda över kyckling i 1–2 min.
Lägg upp kyckling, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar.
Ringla citrusfruktbuljong från stekpannan över kyckling och toppa rotfrukter med sesamfrön.
Servera med resterande citrusfruktklyftor.