Skip to main content
Citrusstekt kyckling

Citrusstekt kyckling

med rostade rotfrukter och tzatziki

Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citrusfruktbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig tzatziki.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Selleri
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citrusfrukt

½ st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Dill

1 st

Rödbeta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Palsternacka

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

¼ tsk

Salt till dressing

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2902 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett24.3 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker18.7 g
Protein46.3 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshandduk.

Grovhacka dill.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Dela varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda.

Blanda kyckling, Vitlöksflörter, olivolja och salt i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min, tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
4

Blanda gurka, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda vatten, buljong, dill och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Tillsätt citrusbuljong
5

Tillsätt citrusfruktbuljong och smör till stekpannan och skeda över kyckling i 1–2 min.

Servera
6

Lägg upp kyckling, rostade rotfrukter och tzatziki på tallrikar.

Ringla citrusfruktbuljong från stekpannan över kyckling och toppa rotfrukter med sesamfrön.

Servera med resterande citrusfruktklyftor.