
You won't miss the beef in these hearty veggie-friendly portobello mushroom burgers topped with balsamic glazed onions. Don't forget to wipe up the extra pesto aioli with your sweet potatoes!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
450
Sötpotatis
½
Zucchini
1
Gurka, piccolo
Gurka
½
Citrusfrukt
80
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
Briochebröd
15
Balsamvinäger
150
Portabello
1
Lök
25
Honung
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök. Blanda rödlök, balsamvinäger, honung, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Placera svampen i en bunke, häll över marinaden och rör om försiktigt. Låt svampen marineras i 5-10 min. TIPS: Du kan också snabbmarinera svampen i någon minut. Har du gott om tid kan du låta den sitta i 10-15 min.
Skala sötpotatis och skär den i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.
Placera svampen på en ny bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga svampen i ugnen, 20 min. TIPS: Häll även över resterande marinad från bunken över svampen.
Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Dela gurka på längden och gröp ur frön med sked (spara fröna). Skiva sedan gurkan tunt. Halvera citron. Blanda zucchini och gurkskivor i en skål.
Blanda gurkfrön, olivolja* [1 msk | 2 msk] och citronjuice [1 msk | 2 msk] med en stavmixer. Häll sedan dressingen över zucchini- och gurksalladen. Placera burgerbröden på ett ugnsgaller och värm 3-4 min i ugnen.
Halvera bröden och bre aioli på snittytan. Lägg i marinerad portobello samt zucchini- och gurksalladen. Servera burgaren med sötpotatisklyftor vid sidan av tillsammans med resten av salladen.