You won't miss the beef in these hearty veggie-friendly portobello mushroom burgers topped with balsamic glazed onions. Don't forget to wipe up the extra pesto aioli with your sweet potatoes!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
½
Zucchini
1
Gurka, piccolo
Gurka
½
Citron
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
Briochebröd
15
Balsamvinäger
150
Portabello
1
Rödlök
25
Honung
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök. Blanda rödlök, balsamvinäger, honung, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* till en marinad. Placera svampen i en bunke, häll över marinaden och rör om försiktigt. Låt svampen marineras i 5-10 min. TIPS: Du kan också snabbmarinera svampen i någon minut. Har du gott om tid kan du låta den sitta i 10-15 min.
Skala sötpotatis och skär den i 1 cm breda klyftor. Placera klyftorna på en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*, och krydda med salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.
Placera svampen på en ny bakplåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga svampen i ugnen, 20 min. TIPS: Häll även över resterande marinad från bunken över svampen.
Riv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Dela gurka på längden och gröp ur frön med sked (spara fröna). Skiva sedan gurkan tunt. Halvera citron. Blanda zucchini och gurkskivor i en skål.
Blanda gurkfrön, olivolja* [1 msk | 2 msk] och citronjuice [1 msk | 2 msk] med en stavmixer. Häll sedan dressingen över zucchini- och gurksalladen. Placera burgerbröden på ett ugnsgaller och värm 3-4 min i ugnen.
Halvera bröden och bre aioli på snittytan. Lägg i marinerad portobello samt zucchini- och gurksalladen. Servera burgaren med sötpotatisklyftor vid sidan av tillsammans med resten av salladen.