Sous-vide ankbröst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sous-vide ankbröst

Sous-vide ankbröst

med kryddig potatis och granatäppelsallad

Har du aldrig smakat kött som är tillagat med Sous Vide metoden? Du har kanske hört att det tar lång tid? Ingen fara, vi har redan sett till att kvällens ankbröst har fått Sous Vide tillberedning, så kvällens festmåltid är färdig på under en timme! Rostad potatis får spännande smak av att blandas med Saha-Ras kryddor. De krispiga ankbrösten får fräscht sällskap av den vackra salladen med granatäpplen, rädior och rucola. Vi ringlar en krämig vitlöksyoghurt över ankbrösten, och så är den perfekt balanserade måltiden redo att avnjutas!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

280

Ankbröst, sous vide

½

Granatäpple

500

Potatis

70

Rucola

4

Saha-Ras

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Vitlöksklyfta

1

Mynta

75

Rädisor

1

Citron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)301 kcal
Energi (kJ)1261 kJ
Fett5.3 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater56.64 g
varav socker13.5 g
Protein8.61 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis i 3 cm stora bitar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper.Blanda den med Saha-ras, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Förbered frukt & grönt
2

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Riv en generös nypa citronzest och skär citron i klyftor. Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka mynta. Halvera granatäpple [1/2 st, 2P] och håll över en stor skål, med kärnsidan nere. Slå lätt på skalet med en träsked, tills kärnorna lossnar.

Stek ankbröst
3

Placera ankbröst med skinnsidan ner i en stor torr stekpanna när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Stek på medelvärme i 7-8 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt. Detta hjälper fettet att frigöras. Vänd köttet och bryn i 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ sen åt sidan på en tallrik täckt med folie för att vila.

Blanda dressing
4

Blanda yoghurt, vitlök [1/2 st, 2 pers] citronzest, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda sallad
5

Skölj rucola. Blanda rucola, granatäpple (spara lite till garnering), rädisor, en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Skär ankbröst i tunna skivor. Lägg upp granatäppelsallad på tallrikar och toppa med ankbröst. Ringla över vitlöksyoghurt över ankbröstet och servera med Saha-ras potatis vid sidan av. Garnera med mynta och resterande granatäpple.