Ugnsbakade sötpotatisbåtar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakade sötpotatisbåtar

Ugnsbakade sötpotatisbåtar

med bacon och gräddfil

Här bjuder vi på ett busenkelt recept som med garanti går hem hos familjen! Ugnsrostade sötpotatisklyftor som toppas med bbq-marinerad knaperstekt bacon och morotsriv och som gratineras i ugnen under ett smältande mozzarellatäcke. Oförskämt gott! Servera med en fräsch päronsallad och en uppfriskande klick gräddfil vid sidan av.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Gräddfil

1

Morot

Gurka

7.5

Balsamvinäger

125

Bacon, skivor

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

450

Sötpotatis

1

Gurka, piccolo

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

60

Salladsmix

2

Vitlöksklyfta

1

Päron

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)299 kcal
Energi (kJ)1251 kJ
Fett21.27 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater10.78 g
varav socker8.5 g
Protein15.75 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i stora klyftor [4 klyftor, 2 pers | 8 klyftor, 4 pers]. Stick varje klyfta med en gaffel flera gånger. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

Stek bacon & grönsaker
2

Riv oskalad morot. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka bacon. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min. Tillsätt morotsriv och vitlök och fräs i 2-3 min tills morotsrivet blivit mjukt. Ta av pannan från värmen och rör ner bbq-sås. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Förbered klyftor
3

När sötpotatisklyftorna är klara, ta ut plåten ur ugnen och fös ihop klyftorna två och två. Skeda baconröran över klyftorna.

Gratinera i ugnen
4

Strö över riven mozzarella och gratinera i ugnen i 6-8 min, eller tills osten har smält och blivit gyllene.

Förbered sallad
5

Medan sötpotatisen gratineras i ugnen, skiva päron och gurka tunt. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt päronskivor, gurka och salladsmix. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

Servera
6

Fördela ugnsbakade sötpotatisbåtar, baconröra och päronsallad mellan era tallrikar. Servera med en klick gräddfil vid sidan av, och ropa att maten är klar.