Här bjuder vi på ett busenkelt recept som med garanti går hem hos familjen! Ugnsrostade sötpotatisklyftor som toppas med bbq-marinerad knaperstekt bacon och morotsriv och som gratineras i ugnen under ett smältande mozzarellatäcke. Oförskämt gott! Servera med en fräsch päronsallad och en uppfriskande klick gräddfil vid sidan av.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Gräddfil
1
Morot
Gurka
7.5
Balsamvinäger
125
Bacon, skivor
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
450
Sötpotatis
1
Gurka, piccolo
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
60
Salladsmix
2
Vitlöksklyfta
1
Päron
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i stora klyftor [4 klyftor, 2 pers | 8 klyftor, 4 pers]. Stick varje klyfta med en gaffel flera gånger. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.
Riv oskalad morot. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka bacon. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min. Tillsätt morotsriv och vitlök och fräs i 2-3 min tills morotsrivet blivit mjukt. Ta av pannan från värmen och rör ner bbq-sås. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
När sötpotatisklyftorna är klara, ta ut plåten ur ugnen och fös ihop klyftorna två och två. Skeda baconröran över klyftorna.
Strö över riven mozzarella och gratinera i ugnen i 6-8 min, eller tills osten har smält och blivit gyllene.
Medan sötpotatisen gratineras i ugnen, skiva päron och gurka tunt. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2 pers] och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Tillsätt päronskivor, gurka och salladsmix. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
Fördela ugnsbakade sötpotatisbåtar, baconröra och päronsallad mellan era tallrikar. Servera med en klick gräddfil vid sidan av, och ropa att maten är klar.