HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikärtsbowl
topBanner
Kikärtsbowl

Kikärtsbowl

med mandelris och kryddig yoghurtdressing

Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:senapäggmjölknöttersulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

25 g

Zucchini

125 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

75 g

Körsbärstomater

1 paket

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 st

Kikärtor

40 g

Vitlöksklyfta

2 g

Basmatiris

60 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 portionspåse

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

2 dl

Citron

efter behov

Spenat

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Vatten (steg 2)

Smör (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)412 kcal
Energi (kJ)1723 kJ
Fett27.39 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater21.39 g
varav socker5.5 g
Protein15.22 g
Salt0.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 10-15 min.

4

Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

5

När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

6

Lägg upp rissallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.