Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Saha-Ras
1
Zucchini
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
125
Körsbärstomater
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
40
Mandlar
(Innehåller Nötter)
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Citron
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Bladpersilja
2
Vatten (steg 2)
Smör (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 10-15 min.
Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.
När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Lägg upp rissallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.