Skip to main content
Kikärtsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtsbowl

Kikärtsbowl

med mandelris och kryddig yoghurtdressing

Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

1

Zucchini

25

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

125

Körsbärstomater

75

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

40

Mandlar

(Innehåller: Nötter)

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

½

Citron

60

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 2)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)412 kcal
Energi (kJ)1723 kJ
Fett27.39 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater21.39 g
varav socker5.5 g
Protein15.22 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

Koka mandelris
2

Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
3

Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 10-15 min.

Förbered dressing
4

Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

Blanda rissallad
5

När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.