
Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Saha-Ras
1
Zucchini
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
125
Körsbärstomater
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
40
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
2
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½
Citrusfrukt
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Bladpersilja
2
Vatten (steg 2)
Smör (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 10-15 min.

Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

Lägg upp rissallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.