Kikärtsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtsbowl

Kikärtsbowl

med mandelris och kryddig yoghurtdressing

Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

1

Zucchini

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

125

Körsbärstomater

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

40

Mandlar

(Innehåller Nötter)

2

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Citron

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 2)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)412 kcal
Energi (kJ)1723 kJ
Fett27.39 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater21.39 g
varav socker5.5 g
Protein15.22 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

Koka mandelris
2

Hetta upp klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
3

Grovhacka zucchini. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 10-15 min.

Förbered dressing
4

Finhacka persilja. Dela citron i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan, en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar*.

Blanda rissallad
5

När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda din sallad med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.