topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito på vegofärs

Burrito på vegofärs

med krispiga tortilla chips och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chili flakes och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

2

Tomat

1

Koriander

1

Lime

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5

Tex-Mex

4

Panamat

1

Chiliflakes

75

Förskuren spetskål

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Socker (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)884 kcal
Energi (kJ)3699 kJ
Fett38.31 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater11.4 g
varav socker11.4 g
Protein31.58 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

Förbered kål
4

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

 

Servera
6

Lägg upp vegofärs på tortillas. Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.

Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burriton. 

Servera med tortilla chips och resterande fyllning och yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image