HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBurrito På Vegofärs
topBanner
Burrito på vegofärs

Burrito på vegofärs

med krispiga tortilla chips och pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chili flakes och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:SnabbVegetariskKlimatsmartBarnvänlig
Allergener:GlutenKornSojaVeteMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chili flakes

75 g

Förskuren spetskål

2 st

Tortillabröd

(InnehållerGluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

75 g

Tortilla chips

(Kan innehållaMjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)884 kcal
Energi (kJ)3699 kJ
Fett38.31 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater97.42 g
varav socker11.4 g
Protein31.58 g
Salt4.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

2

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

4

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

 

5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

 

6

Lägg upp vegofärs på tortillas. Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.

Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burriton. 

Servera med tortilla chips och resterande fyllning och yoghurt.