Skip to main content
Ost-och senapspanerad kycklingfilé
Ost-och senapspanerad kycklingfilé

Ost-och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Palsternacka

2

Rödbeta

2

Morot

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

25

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)

300

Kycklingbröstfilé

30

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

12

Grov senap

(Innehåller: Senap)

1

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2471 kJ
Fett25.4 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater46.2 g
varav socker25 g
Protein46.5 g
Salt1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-35 min. 

Förbered panering
2

Medan rotfrukter rostar, finhacka vitlök och persilja.

Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Förbered kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. 

Krydda kyckling med salt och placera den på en plåt med bakplåtspapper. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
4

Bre senap på kyckling. Strö pankomix ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar. 

Tillaga kyckling i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllene yta, 12-15 min.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Skölj spenat. 

Blanda gräddfil, resterande persilja och vitlök i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Väl klara, låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med spenat.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.