Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök & persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen ikväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Palsternacka
2
Rödbeta
2
Morot
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
25
Pankoströbröd
(Innehåller: Vete, Gluten, Sulfiter)
300
Kycklingbröstfilé
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
12
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen tills de har blivit mjuka, 25-35 min.
Medan rotfrukter rostar, finhacka vitlök och persilja.
Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda kyckling med salt och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Bre senap på kyckling. Strö pankomix ovanpå senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar.
Tillaga kyckling i ugnen tills den är genomstekt och har fått en krispig, gyllene yta, 12-15 min.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat.
Blanda gräddfil, resterande persilja och vitlök i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Väl klara, låt rotfrukterna svalna något och blanda dem sedan med spenat.
Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.