HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginepizza
topBanner
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserad lök och mozzarella

Har du ännu inte upptäckt auberginepizza har du mycket att se fram emot! I detta recept har vår kock Sophie sammansatt fantastiska smakkombinationer som låter dig upptäcka hemmagjord pizza på ett helt nytt sätt. Matig, tjock pizzabotten med en smakrik tomatsås toppas med ugnsrostad aubergine och smält mozzarella. Pizzan accentueras med en rostad vitlökssås och smarrig karamelliserad lök tillsammans med pepprig rucola, vilket ger dig en gudomligt god pizza. Den är mättande, men du har tur, blir det något över smakar pizzan precis lika gott dagen efter!

Taggar:VegetariskLättlagad
Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

2 g

Rucola

15 ml

Krossade tomater, vitlök & lök

⅓ msk

Medelhavets Pärla

2 tsk

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

2 msk

Aubergine

Lök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3242.0259 kJ
Energi (kcal)774.8628 kcal
Fett17.2397 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater113.18 g
varav socker20.6 g
Protein24.8975 g
Salt5.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en extra skvätt olivolja*. Krydda med salt*, peppar* och en generös nypa Medelhavets Pärla. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills aubergineskivorna är mjuka.

2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök. Skölj rucola.

3

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspappret på en plåt. Bre krossade tomater i ett jämnt lager över botten. Toppa med ugnsrostad aubergine och riven mozzarella. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

4

Hetta upp olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min tills det doftar ljuvligt. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Fräs i ca 3 min, eller tills löken har karamelliserats.

6

Toppa pizzan med den karamelliserade löken och vitlökssåsen. Garnera med rucola och skär pizzan i slices, och middagen är serverad.