topBanner
Tostadas Rapidas

Tostadas Rapidas

med grön tomatsalsa och gräddfil

Låt oss introducera en favorit från det mexikanska köket som kommer underlätta och berika livet, nämligen tostadas. Kortfattat är det rostade tortillas du toppar med godsaker; i detta recept satsar vi på smakrik bönröra gjord på hackade tomater, paprika och kryddig Panamat kryddmix, samt färsk tomatsalsa. Toppa med uppfriskande koriander och gräddfil. Rätten är busenkel och snabb att laga (det tar bara 20 minuter!), och är det perfekta alternativet när du vill äta gott, men hellre vill lägga tid på annat än att laga mat.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

4 g

Panamat

1 paket

Kidneybönor

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Koriander

1 st

Lime

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Tomat

1 st

Tomat, Grön

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2782 kJ
Energi (kcal)665 kcal
Fett14 g
varav mättat4 g
Kolhydrater98 g
varav socker26 g
Protein25 g
Salt8 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva hälften av rödlöken tunt. Finhacka den andra hälften. Skär både gul och röd paprika i tunna strimlor. Finhacka tomater. Häll av och skölj bönor. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor.

2

Placera tortillas på två plåtar med bakplåtspapper. Pensla tortillasen med lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills krispiga och gyllene. TIPS: Håll ett öga på dem, du vill att de ska vara gyllene och krispiga, men inte brända.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs den skivade rödlöken i 1 min. Tillsätt paprika och fräs i 4-5 min.

4

Tillsätt Panamat till stekpannan och fräs i 1 min. Rör ner krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt och peppar och ta av pannan från värmen.

5

Blanda tomater med en generös skvätt limejuice, en nypa av den hackade löken, en nypa salt och peppar i en skål.

6

Servera era tostadas på traditionellt sätt med tortillan toppad med bönröra, salsa, gräddfil och koriander. Det går så klart också bra att servera tortillan vid sidan av.