topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostadas Rapidas

Tostadas Rapidas

med grön tomatsalsa och gräddfil

Låt oss introducera en favorit från det mexikanska köket som kommer underlätta och berika livet, nämligen tostadas. Kortfattat är det rostade tortillas du toppar med godsaker; i detta recept satsar vi på smakrik bönröra gjord på hackade tomater, paprika och kryddig Panamat kryddmix, samt färsk tomatsalsa. Toppa med uppfriskande koriander och gräddfil. Rätten är busenkel och snabb att laga (det tar bara 20 minuter!), och är det perfekta alternativet när du vill äta gott, men hellre vill lägga tid på annat än att laga mat.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

1

Koriander

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Panamat

1

Kidneybönor

1

Röd paprika

4

Grönsaksbuljong

1

Lime

75

Gräddfil

1

Krossade tomater, vitlök & lök

1

Tomat

1

Tomat, Grön

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)580 kcal
Energi (kJ)2426 kJ
Fett10.54 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater89.04 g
varav socker15.5 g
Protein20.99 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva hälften av rödlöken tunt. Finhacka den andra hälften. Skär både gul och röd paprika i tunna strimlor. Finhacka tomater. Häll av och skölj bönor. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor.

Rosta tortillas
2

Placera tortillas på två plåtar med bakplåtspapper. Pensla tortillasen med lite olivolja* och krydda med en nypa salt*. Rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills krispiga och gyllene. TIPS: Håll ett öga på dem, du vill att de ska vara gyllene och krispiga, men inte brända.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs den skivade rödlöken i 1 min. Tillsätt paprika och fräs i 4-5 min. 

Sjud bönröra
4

Tillsätt Panamat till stekpannan och fräs i 1 min. Rör ner krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ta av pannan från värmen. 

Förbered tomatsalsa
5

Blanda tomater med en generös skvätt limejuice, en nypa av den hackade löken, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Servera era tostadas på traditionellt sätt med tortillan toppad med bönröra, salsa, gräddfil och koriander. Det går så klart också bra att servera tortillan vid sidan av.