Broccolitabbouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolitabbouleh

Broccolitabbouleh

med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater

Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Strimlad kycklinglårfilé

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

15

Dukkah

250

Broccoli

4

Kycklingbuljong

250

Körsbärstomater

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Rödlök

1

Bladpersilja

½

Citron

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)505 kcal
Energi (kJ)2114 kJ
Fett18.38 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater36.26 g
varav socker8.9 g
Protein47 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

Baka körsbärstomater
2

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.

Stek kyckling
3

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Laga tabbouleh
4

Finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda broccoli, persilja, rödlök, citronzest, en skvätt olivolja* och en nypa salt* ordentligt i en bunke. Rör även i bulgurn när den är färdiglagad. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.

Blanda citrondressing
5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.