HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroccolitabbouleh
topBanner
Broccolitabbouleh

Broccolitabbouleh

med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater

Barnvänlig

Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.

Taggar:SnabbLättlagad
Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

250 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

250 g

Broccoli

85 g

Kycklingbuljong

½ st

Körsbärstomater

1 portionspåse

Bulgur

(Innehållergluten)

3 dl

Rödlök

Bladpersilja

Citron

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2114.175 kJ
Energi (kcal)505.3 kcal
Fett18.383 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater36.2565 g
varav socker8.9 g
Protein47.0015 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

2

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.

3

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda broccoli, persilja, rödlök, citronzest, en skvätt olivolja* och en nypa salt* ordentligt i en bunke. Rör även i bulgurn när den är färdiglagad. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.

5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

6

Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.