Broccolitabbouleh

Broccolitabbouleh

med dukkahpanerad kyckling och ugnsbakade körsbärstomater

Barnvänlig

Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.

Allergener:glutennöttersellerisesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

250 g

Körsbärstomater

250 g

Broccoli

½ st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

½ st

Citron

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2410 kJ
Energi (kcal)576 kcal
Fett22 g
varav mättat7 g
Kolhydrater39 g
varav socker12 g
Kostfiber12 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull.

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min.Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

2

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Baka i ugnen i 10-15 min.

3

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt och peppar i ytterligare en djup tallrik.

Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks.Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, eller tills den är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finriv broccoli.

Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers].

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Blanda broccoli, persilja, rödlök, citronzest, en skvätt olivolja och en nypa salt ordentligt i en bunke. Rör även i bulgurn när den är färdiglagad.

TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet ochblandar den därefter med broccolin.

5

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en skål.

6

Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater.Servera citrondressing vid sidan av.