
Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Strimlad kycklinglårfilé
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
15
Dukkah
250
Broccoli
4
Kycklingbuljong
250
Körsbärstomater
85
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
½
Rödlök
1
Bladpersilja
½
Citron
3
Vatten

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.

Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.

Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda broccoli, persilja, rödlök, citronzest, en skvätt olivolja* och en nypa salt* ordentligt i en bunke. Rör även i bulgurn när den är färdiglagad. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.