Jambalaya med chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jambalaya med chorizo

Jambalaya med chorizo

och vildris

Het och färgstark vardagsmiddag med vildris, chorizo, selleri, purjolök, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Denna goda Jambalaya med spicy chorizo tillagar du på under 45 minuter och serverar sedan med en svalkande persiljedressing med gräddfil. Ay Cajun-ba det smakar gott!

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Köttbuljong

2

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

½

Tomatpuré

1

Bladpersilja

150

Basmati vildris

½

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2741 kJ
Fett28.15 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater74.92 g
varav socker13.4 g
Protein21.31 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila med lock fram tills steg 5.

Förbered råvaror
2

Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Skiva selleri tunt. Ansa purjolök [1/2 st, 2P], halvera den på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

Stek korv & grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo och grönsaker i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och köttbuljong, och koka i 3-5 min.

Blanda dressing
4

Finhacka persilja. Blanda gräddfil, persilja (spara lite till garnering) och en skvätt vatten i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Tillsätt ris
5

Tillsätt färdigkokt ris till stekpannan och rör om ordentligt.

Servera
6

Lägg upp jambalaya i skålar. Ringla över persiljedressing och garnera med resterande persilja.