topBanner
Jambalaya med chorizo

Jambalaya med chorizo

och vildris

Het och färgstark vardagsmiddag med vildris, chorizo, selleri, purjolök, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Denna goda Jambalaya med spicy chorizo tillagar du på under 45 minuter och serverar sedan med en svalkande persiljedressing med gräddfil. Ay Cajun-ba det smakar gott!

Taggar:SnabbStark
Allergener:mjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Gul paprika

200 g

Chorizo korv

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

4 g

Köttbuljong

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

1 påse

Bladpersilja

150 g

Basmati vildris

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2706 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett28 g
varav mättat13 g
Kolhydrater73 g
varav socker12 g
Protein21 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila med lock fram tills steg 5.

2

Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Skiva selleri tunt. Ansa purjolök [1/2 st, 2P], halvera den på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo och grönsaker i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och köttbuljong, och koka i 3-5 min.

4

Finhacka persilja. Blanda gräddfil, persilja (spara lite till garnering) och en skvätt vatten i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Tillsätt färdigkokt ris till stekpannan och rör om ordentligt.

6

Lägg upp jambalaya i skålar. Ringla över persiljedressing och garnera med resterande persilja.