HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJambalaya Med Chorizo
topBanner
Jambalaya med chorizo

Jambalaya med chorizo

och vildris

Het och färgstark vardagsmiddag med vildris, chorizo, selleri, purjolök, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Denna goda Jambalaya med spicy chorizo tillagar du på under 45 minuter och serverar sedan med en svalkande persiljedressing med gräddfil. Ay Cajun-ba det smakar gott!

Taggar:SnabbStark
Allergener:mjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Gul paprika

200 g

Chorizo

(Innehållermjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

4 g

Köttbuljong

2 st

Bladselleri

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Basmati vildris

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 dl

Vatten (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2741 kJ
Fett28.15 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater74.92 g
varav socker13.4 g
Protein21.31 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila med lock fram tills steg 5.

2

Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Skiva selleri tunt. Ansa purjolök [1/2 st, 2P], halvera den på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo och grönsaker i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och köttbuljong, och koka i 3-5 min.

4

Finhacka persilja. Blanda gräddfil, persilja (spara lite till garnering) och en skvätt vatten i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Tillsätt färdigkokt ris till stekpannan och rör om ordentligt.

6

Lägg upp jambalaya i skålar. Ringla över persiljedressing och garnera med resterande persilja.