Stir-fry med fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry med fläskkött

Stir-fry med fläskkött

råris, sockerärtor, apelsin- och ingefärssås

Kvällens fantastiska måltid bjuder på massor av spännande ingredienser! Vi börjar med at koka råris, och samtidigt som det står och puttrar lagar vi en härlig stir-fry! Vi steker fläskkött, sockerärter & paprika, som vi smaksätter med apelsin- och ingefärssås! Vi toppar med krispig salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

170

Råris

1

Apelsin

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

300

Fläskkotlett hel

75

Sockerärtor

1

Paprika

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)316 kcal
Energi (kJ)1321 kJ
Fett9.75 g
varav mättat4 g
Kolhydrater23.33 g
varav socker16.8 g
Protein34.83 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* [5 dl | 10 dl] i en medelstor kastrull. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Sätt till sidan.

Förbered grönsaker
2

Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Skiva salladslök tunt. Skär fläskkött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Blanda apelsinsås
3

Dela apelsin på mitten. Blanda ingefära, vitlök, sojasås och apelsinjuice [3-4 msk | 6-7 msk] och en nypa peppar* i en liten skål. TIPS: Antalet matskedar apelsinjuice beror på hur saftig apelsinen är.

Stek fläskkött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött och en nypa salt* i 2-3 min, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek sockerärtor [1/2 påse, 2P], paprika och en nypa salt* i 3-4 min, tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg tillbaka fläskkött i stekpannan och tillsätt apelsinsås.

Servera
6

Lägg upp ris och stir-fry med fläskkött i skålar. Garnera med salladslök.