HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStir Fry Med Fläskkött
topBanner
Stir-fry med fläskkött

Stir-fry med fläskkött

råris, sockerärtor, apelsin- och ingefärssås

Kvällens fantastiska måltid bjuder på massor av spännande ingredienser! Vi börjar med at koka råris, och samtidigt som det står och puttrar lagar vi en härlig stir-fry! Vi steker fläskkött, sockerärter & paprika, som vi smaksätter med apelsin- och ingefärssås! Vi toppar med krispig salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:Proteinrik
Allergener:glutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

170 g

Råris

1 st

Apelsin

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Sockerärtor

1 st

Röd paprika

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

5 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2597.8665 kJ
Energi (kcal)620.905 kcal
Fett12.0407 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater88.0161 g
varav socker17.3 g
Protein41.8115 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [5 dl | 10 dl] i en medelstor kastrull. Skölj riset ordentligt i en sil. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 25-30 min, eller tills riset är mjukt. Sätt till sidan.

2

Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Skiva salladslök tunt. Skär fläskkött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Dela apelsin på mitten. Blanda ingefära, vitlök, sojasås och apelsinjuice [3-4 msk | 6-7 msk] och en nypa peppar* i en liten skål. TIPS: Antalet matskedar apelsinjuice beror på hur saftig apelsinen är.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött och en nypa salt* i 2-3 min, eller tills genomstekt. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek sockerärtor [1/2 påse, 2P], paprika och en nypa salt* i 3-4 min, tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg tillbaka fläskkött i stekpannan och tillsätt apelsinsås.

6

Lägg upp ris och stir-fry med fläskkött i skålar. Garnera med salladslök.