Skip to main content
Stekt kyckling och rostade bönor
Stekt kyckling och rostade bönor

Stekt kyckling och rostade bönor

med avokadosallad och vitlöksdressing

Kvällens middag blir en supergod kycklingrätt med massor av nyttigheter och härliga smaker! Vi serverar perfekt ugnsstekt kycklingfilé på en bädd av knapriga, rostade limabönor som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Hello Sunrise och svänger ihop en avokadosallad med morot som tillbehör. En krämig vitlöksdressing på gräddfil blir ett perfekt komplement till både kyckling, bönor och grönsaker.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

4 g

Buljong

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 paket

Limabönor

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ msk

Mjöl till bönor

¼ tsk

Salt till bönor

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2477 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett25.2 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater31.7 g
varav socker8.9 g
Protein39.3 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta limabönor
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av och skölj limabönor. Torka av med en bit hushållspapper.

Blanda limabönor, Hello Sunrise, mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Placera bönor på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja.

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills spröda.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med buljong och salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj salladsmix.

Blanda sallad
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda salladsmix, tomat, morot, avokado, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Gör dressing
5

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär kyckling i 5 skivor.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med kyckling.

Servera med en klick vitlöksdressing och toppa med rostade bönor.