25 g
Ketchup
100 g
Basmati vildris
1 st
Rödlök
8 g
Panamat
g
Chorizo
1 st
Röd paprika
1 st
Zucchini
1 paket
Krossade tomater
4 g
Köttbuljong
50 g
Salladsmix
2.5 dl
Vatten
Häll kallt vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en kastrull och låt koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock ca 12 min. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan till servering - behåll locket på!
Finhacka rödlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!) i 2-3 min.
Skär chorizo i 1 cm breda slantar, lägg i pannan och stek i 4-5 min. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Riv zucchini. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt paprika och zucchini till stekpannan, rör om och stek i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, köttbuljong, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Rör om din chorizogryta så att allt blandas. Låt sjuda i 3-4 min.
Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] med en lite skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp vildris på varje tallrik och toppa med het chorizogryta. Servera frisk sallad vid sidan av, och middagen är serverad.