HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHet Chorizogryta
topBanner
Het chorizogryta

Het chorizogryta

med vildris och frisk sallad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Ketchup

4 g

Basmati vildris

2.5 dl

Rödlök

Panamat

Chorizo korv

Röd paprika

Zucchini

Krossade tomater

Köttbuljong

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)83.5754 kJ
Energi (kcal)19.975 kcal
Fett0.111 g
varav mättat0 g
Kolhydrater4.045 g
varav socker3 g
Protein0.475 g
Salt0.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Häll kallt vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en kastrull och låt koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock ca 12 min. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan till servering - behåll locket på!

2

Finhacka rödlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!) i 2-3 min.

3

Skär chorizo i 1 cm breda slantar, lägg i pannan och stek i 4-5 min. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Riv zucchini. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt paprika och zucchini till stekpannan, rör om och stek i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, köttbuljong, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Rör om din chorizogryta så att allt blandas. Låt sjuda i 3-4 min.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] med en lite skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Lägg upp vildris på varje tallrik och toppa med het chorizogryta. Servera frisk sallad vid sidan av, och middagen är serverad.