topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Het chorizogryta

Het chorizogryta

med vildris och frisk sallad

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Ketchup

100

Basmati vildris

1

Rödlök

8

Panamat

Chorizo

1

Röd paprika

1

Zucchini

1

Krossade tomater

4

Köttbuljong

50

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)20 kcal
Energi (kJ)84 kJ
Fett0.11 g
varav mättat0 g
Kolhydrater4.05 g
varav socker3 g
Protein0.48 g
Salt0.9 g

Instruktioner

1

Häll kallt vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en kastrull och låt koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock ca 12 min. Ta kastrullen från värmen och ställ åt sidan till servering - behåll locket på!

2

Finhacka rödlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök tillsammans med Central American Style kryddmix (stark!) i 2-3 min.

3

Skär chorizo i 1 cm breda slantar, lägg i pannan och stek i 4-5 min. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Riv zucchini. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt paprika och zucchini till stekpannan, rör om och stek i 3-4 min. Tillsätt krossade tomater, ketchup, köttbuljong, en nypa salt* och peppar* till stekpannan. Rör om din chorizogryta så att allt blandas. Låt sjuda i 3-4 min.

5

Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] med en lite skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. 

6

Lägg upp vildris på varje tallrik och toppa med het chorizogryta. Servera frisk sallad vid sidan av, och middagen är serverad.