HelloFresh
Wokade grönsaker

Wokade grönsaker

med vitlöksris och mynta

På med förklädet och woka loss, och middagen står på bordet redan efter 30 minuter. Du tar din grönsakswok till nya höjder med en läcker stir-frysås som gifter sig fint med aromatiskt vitlöksris. Toppa med färska örter och en trevlig skvätt limejuice, och på ett kick har du en syndigt god middag som du komma drömma om länge framöver.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:jordnötterglutensesamsojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmati vildris

1 påse

Mynta & koriander

1 st

Zucchini, Rund

1 st

Röd paprika

150 g

Portobello

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Lime

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

1 påse

Spenat

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1542 kJ
Energi (kcal)369 kcal
Fett7 g
varav mättat1 g
Kolhydrater63 g
varav socker18 g
Kostfiber7 g
Protein14 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka vitlök.

Hetta upp en klick smör och en skvätt olivolja i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min.

Tillsätt vildris och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan 12 min, eller tills servering.

2

Grovhacka mynta- och korianderblad (kasta stjälkarna).

Skär zucchini i 3 cm stora bitar.Kärna ur och skär paprika i tunna skivor.

Skiva portobello tunt.

Grovhacka jordnötterna.

Dela lime i klyftor.

3

Blanda den asiatiska woksåsen med vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en liten skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Woka zucchini, paprika och svamp tillsammans med en nypa salt i 3-4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

5

Tillsätt woksåsen och spenaten och fräs i ca 1 min, eller tills allt är genomvarmt och spenaten har sloknat.

6

Fördela vitlöksriset mellan era tallrikar och toppa med wokade grönsaker. Garnera med koriander och mynta och servera med limeklyftor vid sidan av.