topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wokade grönsaker

Wokade grönsaker

med vitlöksris och mynta

På med förklädet och woka loss, och middagen står på bordet redan efter 30 minuter. Du tar din grönsakswok till nya höjder med en läcker stir-frysås som gifter sig fint med aromatiskt vitlöksris. Toppa med färska örter och en trevlig skvätt limejuice, och på ett kick har du en syndigt god middag som du komma drömma om länge framöver.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

100

Basmati vildris

1

Vitlöksklyfta

1

Mynta & koriander

1

Zucchini, Rund

1

Röd paprika

150

Portobello

1

Lime

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

Smör

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)65 kcal
Energi (kJ)271 kJ
Fett0.8 g
varav mättat0.2 g
Kolhydrater12.8 g
varav socker9.5 g
Protein1.4 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt vildris och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan 12 min, eller tills servering.

Förbered frukt & grönt
2

Grovhacka mynta- och korianderblad (kasta stjälkarna). Skär zucchini i 3 cm stora bitar. Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skiva portobello tunt. Grovhacka jordnötterna. Dela lime i klyftor.

Blanda woksås
3

Blanda den asiatiska woksåsen med vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en liten skål.

Woka grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Woka zucchini, paprika och svamp tillsammans med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills grönsakerna börjar mjukna.

Tillsätt såsen
5

Tillsätt woksåsen och spenaten och fräs i ca 1 min, eller tills allt är genomvarmt och spenaten har sloknat.

Servera
6

Fördela vitlöksriset mellan era tallrikar och toppa med wokade grönsaker. Garnera med koriander och mynta och servera med limeklyftor vid sidan av.