Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 g
Baharat kryddmix
1 st
Rödlök
2 st
Morot
1 paket
Kikärtor
1 portionspåse
Koriander
1 paket
Krossade tomater
g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Röda linser
(Kan innehålla spår av: Gluten)
½ st
Ciabatta
75 g
Gräddfil
6 dl
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka morot. Häll av och skölj kikärtor i en sil. Plocka av korianderbladen från stjälkarna. Grovhacka både blad och stjälk separat. Skölj linser.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medel till låg värme. Fräs baharat kryddmix i 1 min och lägg sedan i lök och morot. Fräs i 5 min. Tillsätt korianderstjälkarna och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med salt*.
Blanda grönsaksbuljongen i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och rör om till upplöst i en bunke. Häll i grönsaksbuljongen och krossade tomater i kastrullen. Koka upp soppan.
Lägg i kikärtor och linser när soppan kokar. Sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll i hälften av korianderbladen. Låt sjuda tills linserna är mjuka i ytterligare 10-15 min. Krydda med salt* efter smak när soppan har tjocknat. TIPS: Om linserna behöver koka ännu längre, eller om soppan blir för tjock, går det bra att tillsätta lite extra vatten.
Halvera ciabatta på längden och skär sedan i 4 cm breda skivor. Placera brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.
Servera den marockanska soppan i djupa skålar med ciabatta vid sidan av. Toppa soppan med en klick crème fraiche och resterande koriander.