Skip to main content
Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

med kikärtor, koriander och ciabatta

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 g

Baharat kryddmix

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 paket

Kikärtor

1 portionspåse

Koriander

1 paket

Krossade tomater

g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

100 g

Röda linser

(Kan innehålla spår av: Gluten)

½ st

Ciabatta

75 g

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

6 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)1223 kJ
Energi (kcal)292 kcal
Fett4 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater38 g
varav socker1.2 g
Kostfiber13.2 g
Protein19.5 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka morot. Häll av och skölj kikärtor i en sil. Plocka av korianderbladen från stjälkarna. Grovhacka både blad och stjälk separat. Skölj linser.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medel till låg värme. Fräs baharat kryddmix i 1 min och lägg sedan i lök och morot. Fräs i 5 min. Tillsätt korianderstjälkarna och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med salt*.

3

Blanda grönsaksbuljongen i vatten* (se mängd i ingredienslistan) och rör om till upplöst i en bunke. Häll i grönsaksbuljongen och krossade tomater i kastrullen. Koka upp soppan.

4

Lägg i kikärtor och linser när soppan kokar. Sänk värmen och låt sjuda i 10 min. Häll i hälften av korianderbladen. Låt sjuda tills linserna är mjuka i ytterligare 10-15 min. Krydda med salt* efter smak när soppan har tjocknat. TIPS: Om linserna behöver koka ännu längre, eller om soppan blir för tjock, går det bra att tillsätta lite extra vatten.

5

Halvera ciabatta på längden och skär sedan i 4 cm breda skivor. Placera brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Värm i ugnen, 5-6 min.

6

Servera den marockanska soppan i djupa skålar med ciabatta vid sidan av. Toppa soppan med en klick crème fraiche och resterande koriander