Skip to main content
Honungs- och senapsglaserad kyckling

Honungs- och senapsglaserad kyckling

med kålrabbisallad och krämigt pärlkorn

Pärlkorn är en finfin bas för en god middag, med sin matiga, nötiga smak. Här rör vi ihop den med krämig gräddfil, spenat och persilja och serverar med kyckling som stekts gyllene med honung och senap. Maximal krispighet får vi från den fräscha kålrabbisalladen med rädisor och gurka. Varsågod och njut!

Taggar:
Mer grönt
Proteinrik
Allergener:
Gerste
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Pärlkorn

1 st

Kålrabbi, vit

75 g

Rädisor

1 st

Gurka

1 st

Dill

1 st

Citron

30 g

Spenat

40 g

Honung- & senapsdressing

1 st

Bladpersilja

75 ml

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

10 dl

Vatten till pärlkorn

1 tsk

Salt till pärlkorn

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

½ msk

Smör till sås

2 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2968 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett22.6 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater72 g
varav socker10.6 g
Kostfiber15.6 g
Protein46.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.

Tillsätt pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud i 18-22 min, eller tills al dente. Häll av vattnet.

TIPS: Al dente betyder att kornet är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, halvera citron. 

Grovhacka gurka. 

Skär rädisa i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar. 

Grovhacka dill. 

Blanda gurka, rädisa, kålrabbi, dill, salt och en skvätt citronsaft i en stor skål. 

3

Skölj spenat. 

Grovhacka persilja. 

4

Lägg handen ovanpå kycklingbröst på en ny skärbräda, och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på längden. 
 
Krydda med salt. 
 
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Stek kyckling i 34 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. 
 
Sänk till medelvärme. Smält smör i stekpannan. 
 
Tillsätt honungs-senapsdressing och vatten, rör om och ta av från värmen. 
 
Rör ner gräddfil, spenat och persilja i pärlkorn precis innan servering. 
 
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

6

Lägg upp kålrabbisalad, pärlkorn och kyckling i skålar. 

Häll sås från stekpannan över kycklingen.