Pärlkorn är en finfin bas för en god middag, med sin matiga, nötiga smak. Här rör vi ihop den med krämig gräddfil, spenat och persilja och serverar med kyckling som stekts gyllene med honung och senap. Maximal krispighet får vi från den fräscha kålrabbisalladen med rädisor och gurka. Varsågod och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
150 g
Pärlkorn
1 st
Kålrabbi, vit
75 g
Rädisor
1 st
Gurka
1 st
Dill
1 st
Citron
30 g
Spenat
40 g
Honung- & senapsdressing
1 st
Bladpersilja
75 ml
Gräddfil
10 dl
Vatten till pärlkorn
1 tsk
Salt till pärlkorn
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
½ msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt.
Tillsätt pärlkorn, sänk till medellåg värme och sjud i 18-22 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
TIPS: ”Al dente” betyder att kornet är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, halvera citron.
Grovhacka gurka.
Skär rädisa i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.
Grovhacka dill.
Blanda gurka, rädisa, kålrabbi, dill, salt och en skvätt citronsaft i en stor skål.
Skölj spenat.
Grovhacka persilja.
Lägg handen ovanpå kycklingbröst på en ny skärbräda, och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på längden.
Krydda med salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Sänk till medelvärme. Smält smör i stekpannan.
Tillsätt honungs-senapsdressing och vatten, rör om och ta av från värmen.
Rör ner gräddfil, spenat och persilja i pärlkorn precis innan servering.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kålrabbisalad, pärlkorn och kyckling i skålar.
Häll sås från stekpannan över kycklingen.