HelloFresh
Sötpotatis- och kokosdhal

Sötpotatis- och kokosdhal

med dukkahsalsa och knaprigt tortilla

Varför bestiga berg när det finns dhal? Den här vegetariska kokosdhalens krämiga konsistens kommer att göra dig avundsjuk på de orangea sötpotatisbitarna och spenaten som fått privilegiet att doppa sig i den. Avnjut tillsammans med tortillabröd penslat med olivolja och koriander.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinöttersesamjordnöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

20 g

Ingefära

225 g

Sötpotatis

1 st

Lime

100 g

Röda linser

1 paket

Kokosmjölk

1 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ påse

Koriander

4 g

Dukkah

(Innehållerselleri, nötter, sesam, jordnötter)

½ paket

Tortillabröd

(Innehållersesam, gluten)

100 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3243 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett32 g
varav mättat23 g
Kolhydrater92 g
varav socker9 g
Kostfiber4 g
Protein27 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Hacka lök i 1 cm stora bitar. Skala och riv ingefära. Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar. Halvera lime. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och fräs under omrörning tills den mjuknat, 3 min. Rör i ingefära och fräs i 1 min.

Häll i kokosmjölk, vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Rör om tills buljongen är helt upplöst.

3

Tillsätt sötpotatis och linser i kastrullen. Krydda med en nypa salt och peppar.

Låt dhalen sjuda under lock tills linserna och sötpotatisen är mjuka, ca 20 min. Rör om regelbundet.

TIPS: Häll i en extra skvätt med vatten om dhalen blir för tjock.

4

Grovhacka koriander. Blanda dukkah kryddmix och halva koriandern i en skål. Tillsätt 2-3 msk olivolja, lite limejuice, en nypa salt och peppar. Sätt dressingen åt sidan.

5

Blanda resterande koriander med 1-2 msk olivolja, en nypa salt och peppar* i en liten skål.

Lägg tortillabröd på en bakplåt. Pensla kryddolja över bröden. Grädda bröden på översta hyllan i ugnen tills gyllenbruna, 6-8 min.

Låt bröden svalna under 2 min på skärbrädan, och dela sedan i tre remsor per person.

6

Tillsätt spenat i dhalen. Pressa i lite limejuice och rör om tills spenaten har sloknat. Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera dhalen i en skål med en skvätt dukkahdressing och knaprig tortilla. 

Smaklig måltid!