Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Körsbärstomater
1 st
Zucchini
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Kycklingbuljong
50 g
Prosciutto
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
30 g
Calabresepesto
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Rödlök
1 tsk
Socker (steg 1)
4 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.
Skölj spenat. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 påse, 2P] och hälften av tomaterna till kastrullen med pärlcouscous. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto, resterande körsbärstomater, en klick ricotta och finriven ost.