Skip to main content
Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous
Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

Krispig prosciutto och krämig pärlcouscous

med rostade grönsaker och färsk spenat

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med krispig prosciutto och krämig pärlcouscous på grädde. Vi kokar pärlcouscous som vi blandar med spenat, pesto, zucchini och rödlök. Vi toppar salladen med rostade tomater, riven ost och krispig prosciutto.

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Körsbärstomater

1 st

Zucchini

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Prosciutto

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

30 g

Calabresepesto

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Ägg, Mjölk)

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 1)

4 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2629 kJ
Energi (kcal)628 kcal
Fett23 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater76.4 g
varav socker16.2 g
Kostfiber5.6 g
Protein25.1 g
Salt4.6 g
Calcium0.4 mg

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda zucchini och rödlök med lite olivolja*, Vitlöksflörter, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta överst i ugnen i 15-20 min.

Koka pärlcouscous
2

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.

Rosta prosciutto
3

Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min. TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna. 

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.

Tillsätt rostade grönsaker
5

När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt zucchini, rödlök, pesto [1/2 påse, 2P] och hälften av tomaterna till kastrullen med pärlcouscous. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto, resterande körsbärstomater, en klick ricotta och finriven ost.