Skip to main content
Asiatisk fläskkotlett och krämiga nudlar
Asiatisk fläskkotlett och krämiga nudlar

Asiatisk fläskkotlett och krämiga nudlar

med färsk koriander och chiliolja

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna hos vår asiatiska fläskkotlett med krämiga nudlar. Den här kryddiga rätten bjuder på en perfekt kombination av färska ingredienser och är perfekt för en snabb och välsmakande måltid.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

8 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till chiliolja

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3592 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett41.4 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker14 g
Protein46.2 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda chiliolja
3

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Blanda vitlök, chiliflakes, olivolja och salt i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött med morot, purjolök, salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills lätt brynt.

Vänd ner paprika och Ga-Laksa och stek i ytterligare 30 sek.

Laga sås
5

Rör ner sojasås, kokosmjölk och vatten.

Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.

Vänd ner nudlar och smaka av med en nypa salt och peppar precis före servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar och garnera med plockade korianderblad.

Toppa med chili- och vitlöksolja och jordnötter.