HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Pärlcouscoussallad
topBanner
Varm pärlcouscoussallad

Varm pärlcouscoussallad

med skogschampinjoner, tranbär och valnötter

Kavla upp ärmarna och stig in i en vegetarisk regnskog av okonstlade läckerheter med vår varma pärlcouscoussallad som inte tar mer än 25-30 minuter att laga. Svamp, valnötter och tranbär bildar lika många smakkombinationer i din mun som det finns djurarter i Amazonas. Toppa med smältande parmesan över lövtäcket och börja sakta paddla mot smakrikets paradis.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutennöttermjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

2 st

Schalottenlök

1 st

Zucchini

200 g

Champinjoner

20 g

Valnöt

(Innehållernötter)

60 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

75 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

70 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 dl

Rucola

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2713.7632 kJ
Energi (kcal)648.605 kcal
Fett32.166 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater66.585 g
varav socker6.4 g
Protein18.68 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. 

2

Skiva schalottenlök och svamp tunt. Tärna zucchini. Finhacka persiljeblad.

3

Grovhacka valnötter och tranbär.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök i 1-2 min. Tillsätt zucchini, svamp och sojasås. Stek i 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör ner persilja, valnötter, tranbär en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 5 min. Tillsätt couscous och crème fraiche [1/2 paket, 2P]. Värm upp under omrörning i 1 min.

5

Grovhacka rucola och strö ner den i stekpannan.

6

Fördela couscoussalladen mellan era tallrikar, och hugg in!