Skip to main content
Paprikapanerad halloumi och pommes
Paprikapanerad halloumi och pommes

Paprikapanerad halloumi och pommes

med chilihonung och ranchsås

Har du testat att panera halloumi? Det går snabbt och lätt, och ger osten ett underbart fräsigt täcke när du steker den. Vi blandar en panering med panko och rökt paprikapulver och serverar osten med en chilihonung som kompletterar ostens sälta perfekt. Vi rostar också pommes i ugnen, svänger ihop en citrusfruktdoftande sallad med kål och majs och blandar en ranchdressing att doppa både pommes och ost i.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Kålmix

4 g

Rökt paprikapulver

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

½ g

Torkad oregano

1 g

Chiliflakes

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Majs

½ st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 st

Ägg till panering

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)4510 kJ
Energi (kcal)1078 kcal
Fett57.9 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater103.3 g
varav socker26.6 g
Protein37 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala rotselleri.

Skär rotselleri och potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera halloumi
2

Skär halloumi i 2 cm breda skivor (3 per person).

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, rökt paprikapulver och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Panera halloumi först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Blanda ranchdressing
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, oregano, majonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda honung och chiliflakes i en ny liten skål.

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Blanda kålsallad
4

Häll av majs.

Halvera citrusfrukt.

Blanda en skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.

Vänd ner kålmix och majs och ställ åt sidan.

Stek halloumi
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp pommes, halloumi och sallad på tallrikar.

Toppa halloumi med chilihonung och servera med ranchdressing.