Skip to main content
Turkisk kycklingbowl

Turkisk kycklingbowl

med bulgur, granatäpple och yoghurt

En fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur, lök, paprika, morot och knapriga granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

½ st

Granatäpple

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

1 st

Paprika

1 st

Morot

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till bulgur

½ msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2521 kJ
Energi (kcal)602 kcal
Fett20.7 g
varav mättat7 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker15.3 g
Protein44.6 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”. Ställ åt sidan.

Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja, hälften av yoghurt, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka rödlök och morot (oskalad).

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.

Stek lök, paprika och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt tomatpuré, socker och salt, och stek i 1–2 min.

Blanda grönsaker och bulgur
4

Under tiden, riv av persiljeblad.

Rör ner stekta grönsaker och olivolja i kastrullen med färdigkokt bulgur.

Stek kyckling
5

Hetta upp smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 4–5 min, rör om då och då, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.

Ringla över resterande yoghurt och garnera med persiljeblad och en nypa chiliflakes.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.