Grön curry är en vanlig smaksättare inom det thailändska köket. I detta vegorecept använder vi det i en krämig soppa med kokosmjölk och citrongräs som vi fyller med udonnudlar, ostronskivling och pak choi och toppar med stekt lök, koriander och vitlöks- och chiliolja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Grön currypasta
180 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Citrongräs
1 st
Koriander
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 g
Chiliflakes
½ st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Citrusfrukt
1 st
Pak choi
100 g
Ostronskivling
½ st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olja till chiliolja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till soppa
Halvera och grovhacka pak choi.
Riv svamp i 2 stoa bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka korianderblad.
Halvera citrusfrukt.
Blanda chiliflakes, vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och pak choi med salt i 3–4 min, eller tills något mjuka.
Under tiden, banka citrongräs med en träslev.
Tillsätt currypasta och citrongräs till stekpannan.
Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, kokosmjölk och vatten.
Sänk till låg värme och sjud i 8 –10 min.
Tillsätt nudlar till pannan precis innan servering.
Koka i 1–2 min, tills genomvarma. Använd en träslev för att separara nudlarna.
Tillsätt en skvätt citrusfruktsaft och rör om.
Häll upp soppa i skålar.
Garnera med stekt lök, koriander och chili- och vitlöksolja.