Skip to main content
Spaghetti med hemlagad pesto & mozzarella

Spaghetti med hemlagad pesto & mozzarella

med broccoli och rucola

Pasta pesto är en klassiker som både är enkel och snabb att tillaga. Detta är en riktigt god lyxversion, där vi snabbt svänger ihop vår egen pesto och kombinerar spaghettin med stekt broccoli, färsk mozzarella och rucola.

Taggar:
Enkel att förbereda
Vegetarisk
Comfort Food
Supersnabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrusfrukt

40 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Basilika

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Broccoli

40 g

Rucola

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Olja till pesto

1 dl

Vatten till kornotto

Näringsvärden

Energi (kJ)4637 kJ
Energi (kcal)1108 kcal
Fett73.2 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater73.2 g
varav socker7.7 g
Kostfiber9.5 g
Protein36.6 g
Kolesterol16.6 mg
Salt1.4 g
Potassium498.8 mg
Calcium341.6 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Blanda med olivolja.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered broccoli
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

Stek broccoli
3

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek broccoli i 5–6 min, eller tills den har mjuknat.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Blanda pesto
4

Under tiden, finhacka basilika och pinjenötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda basilika, vitlök, pinjenötter, en generös skvätt citrusfruktsaft, riven ost, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Vänd ner pesto och broccoli i pasta.

Förbered topping
5

Häll av och riv mozzarella i grova bitar.

Skölj rucola.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med mozzarella och rucola.