Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Mjöl
500 g
Potatis
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
15 g
Dukkah
½ g
Chiliflakes
20 g
Solroskärnor
200 g
Körsbärstomater
1 st
Avokado
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Citron
75 g
Gräddfil
50 g
Salladsmix
2 msk
Mjölk
Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Grovriv halloumin och lägg i samma bunke som potatisen. TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.
Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl och mjölk* tillsammans med potatis och halloumi i bunken. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*. OBS!! (added dukkah and chili)
Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över fröna i en skål och sätt åt sida.
Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelvärme. Fördela potatis- och halloumiblandningen så det blir 2 rårakor per person. Stek varje råraka i 6-8 min på vardera sida. De första 1-2 min ska rårakan stekas på hög värme och resten av tiden på låg till medelvärme.
Halvera körsbärstomater. Finhacka gräslök. Halvera avokado, ta ut kärna, gröp ur och skiva köttet tunt. OBS !! (added salat and lemon)
Servera rårakorna toppade med tomater, avokado, solrosfrön, en klick med gräddfil och hackad gräslök.