Skip to main content
Halloumiråraka

Halloumiråraka

med avokado och gräddfil

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Mjöl

500 g

Potatis

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Dukkah

½ g

Chiliflakes

20 g

Solroskärnor

200 g

Körsbärstomater

1 st

Avokado

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Citron

75 g

Gräddfil

50 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk

Näringsvärden

Energi (kJ)1697 kJ
Energi (kcal)406 kcal
Fett29.8 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater4.8 g
varav socker3.9 g
Kostfiber0.9 g
Protein25.7 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Skala och grovriv potatis. Placera potatisen i en ren kökshandduk och vrid ur överflödig vätska över diskhon. Lägg den rivna potatisen i en bunke. Grovriv halloumin och lägg i samma bunke som potatisen. TIPS: Om halloumin smular kan du finhacka resten.  

2

Finhacka persilja. Blanda persilja, mjöl och mjölk* tillsammans med potatis och halloumi i bunken. Krydda med en rejäl nypa salt* och peppar*. OBS!! (added dukkah and chili)

3

Rosta solrosfrön på en torr stor stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna, 3-4 min. Häll över fröna i en skål och sätt åt sida.

4

Hetta upp en klick smör* i stekpannan på medelvärme. Fördela potatis- och halloumiblandningen så det blir 2 rårakor per person. Stek varje råraka i 6-8 min på vardera sida. De första 1-2 min ska rårakan stekas på hög värme och resten av tiden på låg till medelvärme.

5

Halvera körsbärstomater. Finhacka gräslök. Halvera avokado, ta ut kärna, gröp ur och skiva köttet tunt. OBS !! (added salat and lemon)

6

Servera rårakorna toppade med tomater, avokado, solrosfrön, en klick med gräddfil och hackad gräslök.