
Idag lagar vi en perfekt kokt risotto, som är läckert krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Portobellosvamp passar väldigt bra i risotto och gröna bönor ger vacker färg åt rätten. Den lagrade osten gör risotton extra krämig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Portabello
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
4
Grönsaksbuljong
150
Risottoris
40
Finriven ost
4
Vitlöksflörter
150
Haricots verts
1
Bladpersilja
1.33
Smör
7
Vatten

Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka lök. Skiva portobello tunt. Ansa gröna bönor och skär i 2 cm bitar. Finhacka persilja.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare eller kastrull. Blanda grönsaksbuljong med det kokande vattnet i en måttkanna.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt portobello och fräs i ytterligare 2-3 min, tills gyllene.

Tillsätt risottoris i stekpannan och stek i 1-2 min. Tillsätt en slev buljong, rör tills riset har absorberat vätskan och tillsätt då en till slev buljong. Fortsätt på samma vis tills all buljong har absorberats, ca 20-25 min. Rör om regelbundet. Rör i gröna bönor när det återstår 4-5 min av risottons tillagningstid, och blanda väl.

Tillsätt vitlöksflörter, riven ost, hälften av persiljan och smör* (se ingredienslistan). Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera risotto i skålar and garnera med resterande persilja.