topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamprisotto

Svamprisotto

med gröna bönor och lagrad ost

Idag lagar vi en perfekt kokt risotto, som är läckert krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Portobellosvamp passar väldigt bra i risotto och gröna bönor ger vacker färg åt rätten. Den lagrade osten gör risotton extra krämig.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Portobello

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

4

Grönsaksbuljong

150

Risottoris

40

Finriven ost

4

Vitlöksflörter

150

Haricots verts

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

7

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)348 kcal
Energi (kJ)1458 kJ
Fett9 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater60.19 g
varav socker0.5 g
Protein5.5 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka lök. Skiva portobello tunt. Ansa gröna bönor och skär i 2 cm bitar. Finhacka persilja.

Förbered buljong
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare eller kastrull. Blanda grönsaksbuljong med det kokande vattnet i en måttkanna.

Fräs svamp & lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt portobello och fräs i ytterligare 2-3 min, tills gyllene.

Koka risotto
4

Tillsätt risottoris i stekpannan och stek i 1-2 min. Tillsätt en slev buljong, rör tills riset har absorberat vätskan och tillsätt då en till slev buljong. Fortsätt på samma vis tills all buljong har absorberats, ca 20-25 min. Rör om regelbundet. Rör i gröna bönor när det återstår 4-5 min av risottons tillagningstid, och blanda väl. 

Smaksätt risotto
5

Tillsätt vitlöksflörter, riven ost, hälften av persiljan och smör* (se ingredienslistan). Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Servera risotto i skålar and garnera med resterande persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image