HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvamprisotto
topBanner
Svamprisotto

Svamprisotto

med gröna bönor och lagrad ost

Idag lagar vi en perfekt kokt risotto, som är läckert krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Portobellosvamp passar väldigt bra i risotto och gröna bönor ger vacker färg åt rätten. Den lagrade osten gör risotton extra krämig.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:sellerimjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Portobello

150 g

Vitlöksklyfta

4 g

Lök

1.33 msk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

7 dl

Risottoris

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Vitlöksflörter

Gröna bönor

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Smör*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1457.7396 kJ
Energi (kcal)348.4081 kcal
Fett9.0018 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater60.19 g
varav socker0.5 g
Protein5.502 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka lök. Skiva portobello tunt. Ansa gröna bönor och skär i 2 cm bitar. Finhacka persilja.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare eller kastrull. Blanda grönsaksbuljong med det kokande vattnet i en måttkanna.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt portobello och fräs i ytterligare 2-3 min, tills gyllene.

4

Tillsätt risottoris i stekpannan och stek i 1-2 min. Tillsätt en slev buljong, rör tills riset har absorberat vätskan och tillsätt då en till slev buljong. Fortsätt på samma vis tills all buljong har absorberats, ca 20-25 min. Rör om regelbundet. Rör i gröna bönor när det återstår 4-5 min av risottons tillagningstid, och blanda väl. 

5

Tillsätt vitlöksflörter, riven ost, hälften av persiljan och smör* (se ingredienslistan). Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Servera risotto i skålar and garnera med resterande persilja.