HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVenetiansk Kycklingpasta
topBanner
Venetiansk kycklingpasta

Venetiansk kycklingpasta

med tranbär och valnötter

Allergener:nöttermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

10 dl

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

1 dl

Penne

Schalottenlök

Vitlöksklyfta

Broccoli

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Kruspersilja

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

Vatten* (steg 1)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)71.4 kcal
Energi (kJ)298.7376 kJ
Fett6.81 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater0.54 g
varav socker0.3 g
Protein1.59 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i pennen när vattnet kokar. Låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Finhacka schalottenlök. Riv vitlök. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka valnötter. Grovhacka persilja. Finriv parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 1 min. Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med salt* och peppar*. Stek i 4-5 min.

4

Sänk plattan till medelvärme. Rör i tranbär och honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) i stekpannan. Stek tills kycklingen är karamelliserad, ytterligare 2-3 min. Lägg i broccolin och hälften av persiljan. Stek tills kycklingen har fått en gyllenbrun yta, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet ... TIPS: Tänk på att balansera honungens sötma med salt och peppar.

5

Sänk plattan till låg värme. Häll i crème fraîchen (1/2 burk för 2 pers / 1 burk för 4 pers). Värm såsen i 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era skålar och toppa med den venetianska kycklingen. Strö över resterande persilja, parmesan och valnötter.