.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Tranbär
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
250
Penne
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
20
Valnötter
1
Kruspersilja
20
Finriven ost
75
Crème fraiche
4
Kycklingbuljong
10
Vatten (steg 1)
1
Vatten
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Häll i pennen när vattnet kokar. Låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Finhacka schalottenlök. Riv vitlök. Dela broccoli i små buketter. Grovhacka valnötter. Grovhacka persilja. Finriv parmesan.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 1 min. Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med salt* och peppar*. Stek i 4-5 min.
Sänk plattan till medelvärme. Rör i tranbär och honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) i stekpannan. Stek tills kycklingen är karamelliserad, ytterligare 2-3 min. Lägg i broccolin och hälften av persiljan. Stek tills kycklingen har fått en gyllenbrun yta, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet ... TIPS: Tänk på att balansera honungens sötma med salt och peppar.
Sänk plattan till låg värme. Häll i crème fraîchen (1/2 burk för 2 pers / 1 burk för 4 pers). Värm såsen i 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Fördela pastan mellan era skålar och toppa med den venetianska kycklingen. Strö över resterande persilja, parmesan och valnötter.