topBanner
Venetiansk kycklingpasta

Venetiansk kycklingpasta

med honung, tranbär och valnötter

Äntra din gondol och glid stillsamt nedför en honungsflod med vår venetianska kycklingpasta. Staka dig fram mellan tranbär och valnötter medans du insuper de friska dofterna av den norditalienska havsbrisen som beblandar sig med tonerna av kruspersilja och vitlök. Toppa med parmesan.

Allergener:glutennöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Penne

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

1 påse

Kruspersilja

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

20 g

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter)

½ paket

Honung

½ burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4155 kJ
Energi (kcal)993 kcal
Fett36 g
varav mättat14 g
Kolhydrater111 g
varav socker20 g
Protein54 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*.

Häll i pennen när vattnet kokar. Låt koka i 11 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Finhacka schalottenlök. Riv vitlök.

Dela broccoli i små buketter. Grovhacka valnötter. Grovhacka persilja.

Finriv parmesan.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och vitlök i 1 min.

Lägg i kycklingstrimlorna och krydda med salt och peppar. Stek i 4-5 min.

4

Sänk plattan till medelvärme. Rör i tranbär och honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) i stekpannan. Stek tills kycklingen är karamelliserad, ytterligare 2-3 min.

Lägg i broccolin och hälften av persiljan. Stek tills kycklingen har fått en gyllenbrun yta, 2-3 min.

VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. TIPS: Tänk på att balansera honungens sötma med salt och peppar.

5

Sänk plattan till låg värme. Häll i crème fraîchen (1/2 burk för 2 personer / 1 burk för 4 personer). Värm såsen i 1-2 min. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Häll i en skvätt vatten om såsen är för tjock.

6

Fördela pastan mellan era skålar och toppa med den venetianska kycklingen. Strö över resterande persilja, parmesan och valnötter.

Smaklig måltid!