
Ikväll håller vi asiatisk fest och frestar med en massa gott. Vi steker fläskkött, morot och rödlök i en fantastisk sås med sojasås, kokosmjölk och vår egen asiatiska kryddblandnings om vi kallar Ga-Laksa. Så rör vi i nudlar och serverar härligheterna med färsk koriander, chiliolja och jordnötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskkotlett hel
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
8
Ga-Laksa
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)
1
Paprika
250
Kokosmjölk
1
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Koriander
1
Morot
20
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Finhacka eller pressa vitlök.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, morot, rödlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 2-3 min, tills lätt brynt.
Rör i paprika och Ga-Laksa och fräs i ytterligare 30 sek.

Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och kött är genomstekt.
Rör i nudlar precis innan servering och smaka av med salt och peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp asiatiskt fläsk i krämiga nudlar i skålar.
Plocka korianderblad och strö över.
Ringla över chiliolja och strö över jordnötter.