Ikväll håller vi asiatisk fest och frestar med en massa gott. Vi steker fläskkött, morot och rödlök i en fantastisk sås med sojasås, kokosmjölk och vår egen asiatiska kryddblandnings om vi kallar Ga-Laksa. Så rör vi i nudlar och serverar härligheterna med färsk koriander, chiliolja och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
8
Ga-Laksa
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Paprika
250
Kokosmjölk
1
Chiliflakes
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Koriander
1
Morot
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Olivolja (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär rödlök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, morot, rödlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 2-3 min, tills lätt brynt.
Rör i paprika och Ga-Laksa och fräs i ytterligare 30 sek.
Rör i sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och kött är genomstekt.
Rör i nudlar precis innan servering och smaka av med salt och peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp asiatiskt fläsk i krämiga nudlar i skålar.
Plocka korianderblad och strö över.
Ringla över chiliolja och strö över jordnötter.