topBanner
Vegetarisk ragu

Vegetarisk ragu

med tortiglietti, vegofärs och ricotta

Ska vi ha pasta igen? Ja, det ska vi, men kvällens pastarätt kommer att överraska med ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi vågar nästan lova att det kommer att bli hela familjens nya favoritpasta! För vem kan tacka nej till pasta med tomatsås med spenat som gräddas med både mozarella och ricotta?

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Tortiglietti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

160 g

Vegofärs

(Innehållergluten, soja)

1 burk

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ st

Ricotta

(Innehållermjölk)

1 påse

Spenat

2 st

Salladslök

1 st

Vitlöksklyfta

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3436 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett9 g
varav mättat5 g
Kolhydrater130 g
varav socker17 g
Kostfiber16 g
Protein51 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka under omrörning i 10-12, tills ‘al dente’. Spara pastavatten [1/4 dl, 2 pers | 1/2 dl, 4 pers], innan du häller av resten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna (helst ugnssäker) på medelhög värme. Fräs vitlök och hälften av salladslöken i 1 min. Tillsätt vegofärs och stek under omrörning i 4-5 min, eller tills gyllene. Tillsätt Medelhavets Pärla och krydda med salt och peppar*. TIPS: Tillsätt inte all Medelhavets Pärla om du föredrar en mildare smak.

4

Tillsätt krossade tomater, sparat pastavatten, en nypa salt och peppar till stekpannan, och koka upp. Sjud sedan tills såsen har tjocknat något, 5-7 min. Rör i ricotta [1/2 paket, 2 pers] och tillsätt en handfull spenat i taget. Rör om tills den har sloknat. Blanda panko med olivolja [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med salt och peppar.

5

Blanda ner pastan med såsen i stekpannan. Krydda med salt och peppar efter smak. TIPS: Överför blandningen till en ugnssäker form om din stekpanna inte är ugnssäker. Strö över mozzarella och pankomix i ett jämnt lager. Gratinera i ugnen i 4-5 min, tills osten bubblar och panko är gyllene - Håll öga så den inte bränns vid.

6

Servera vegetarisk ragu med pasta i skålar och strö över resterande salladslök.