topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ragu

Vegetarisk ragu

med tortiglietti, vegofärs och ricotta

Ska vi ha pasta igen? Ja, det ska vi, men kvällens pastarätt kommer att överraska med ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi vågar nästan lova att det kommer att bli hela familjens nya favoritpasta! För vem kan tacka nej till pasta med tomatsås med spenat som gräddas med både mozarella och ricotta?

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Korn
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

50

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

2

Salladslök

1

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Medelhavets Pärla

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)966 kcal
Energi (kJ)4040 kJ
Fett8.2 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater129.87 g
varav socker20.5 g
Protein47.59 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet*. Koka under omrörning i 10-12, tills ‘al dente’. Spara pastavatten* [1/4 dl | 1/2 dl], innan du häller av resten.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna (helst ugnssäker) på medelhög värme. Fräs vitlök och hälften av salladslöken i 1 min. Tillsätt vegofärs och stek under omrörning i 4-5 min, eller tills gyllene. Tillsätt Medelhavets Pärla och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt inte all Medelhavets Pärla om du föredrar en mildare smak.

Koka sås
4

Tillsätt krossade tomater, sparat pastavatten*, en nypa salt* och peppar* till stekpannan, och koka upp. Sjud sedan tills såsen har tjocknat något, 5-7 min. Rör i ricotta [1/2 paket, 2P] och tillsätt en handfull spenat i taget. Rör om tills den har sloknat. Blanda panko med olivolja* [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt* och peppar*.

Gratinera pasta
5

Blanda ner pastan med såsen i stekpannan. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Överför blandningen till en ugnssäker form om din stekpanna inte är ugnssäker. Strö över mozzarella och pankomix i ett jämnt lager. Gratinera i ugnen i 4-5 min, tills osten bubblar och panko är gyllene - Håll öga så den inte bränns vid.

Servera
6

Servera vegetarisk ragu med pasta i skålar och strö över resterande salladslök.