HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttfärsbiffar Med Grekisk Salladsost
topBanner
Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:Snabb
Allergener:mjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Bladpersilja

75 g

Ekologisk lime

4 g

Medelhavets Pärla

250 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

85 g

Tomat

30 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Nötfärs

4 dl

Bulgur

(Innehållergluten)

Rödlök

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Gurka, piccolo

Gurka

Ingår inte i din leverans

Ägg

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)520 kcal
Energi (kJ)2176 kJ
Fett21.15 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater41.47 g
varav socker13 g
Protein37.08 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg*, salt* och peppar* i en bunke. Smula ner salladsosten [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] och blanda väl.

3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål. 

5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.