Köttfärsbiffar med grekisk salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

Köttfärsbiffar med grekisk salladsost

tabbouleh

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och tabboulehn är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

1

Ekologisk lime

4

Medelhavets Pärla

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Tomat

4

Grönsaksbuljong

250

Nötfärs

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Rödlök

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100

Grekisk salladsost

1

Gurka, piccolo

Gurka

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)520 kcal
Energi (kJ)2176 kJ
Fett21.15 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater41.47 g
varav socker13 g
Protein37.08 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg*, salt* och peppar* i en bunke. Smula ner salladsosten [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] och blanda väl.

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål. 

Laga tabbouleh
5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice och olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

Servera
6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar mellan era tallrikar. Smula över lite salladsost och servera med limeklyftor vid sidan av.