
Pasta är räddaren i nöden de kvällar du har ont om tid, men ändå vill laga god mat. Med massor av goda, färska grönsaker och smakrika kryddor i såsen kan du svänga ihop en supersmarrig middag på bara en kvart. Vi steker bacon med körsbärstomater och paprika och lagar en krämig sås med matlagningsgrädde, riven ost, rökt paprikapulver och cajunkryddor. Färsk rucola ger en god kontrast till den fylliga pastan.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
140 g
Bacon, tärnad
1 paket
Spaghetti
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)
½ burk
Tomatpuré
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
1 st
Paprika
40 g
Rucola
125 g
Körsbärstomater
4 g
Kycklingbuljong

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna skivor. Skölj rucola.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, körsbärstomater och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], chiliflakes [1/2 paket, 2P], rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och Ay Cajun-ba. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, finriven ost och sparat pastavatten till stekpannan.
Vänd ner pasta.
Rör i rucola precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Lägg upp pasta i djupa skålar.