Prosciutto- och getostpitapizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciutto- och getostpitapizza

Prosciutto- och getostpitapizza

med zucchinipommes och ranchdressing

Kvällens meny är perfekt för en mysig fredagskväll med gott om tid att äta och umgås. Vi gör frasiga zucchinipommes med ost och panko i ugnen och de får sällskap av krispiga pitabizzor med tomatsås, rödlök, prosciutto, getost och basilika. Vi serverar läckerheterna med en fräsch sallad med körsbärstomater, balsamvinäger och valnötter och en krämig ranchdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ burk

Tomatpuré

100 g

Prosciutto

1 st

Rödlök

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4755 kJ
Energi (kcal)1137 kcal
Fett55.7 g
varav mättat18.9 g
Kolhydrater103.8 g
varav socker17.1 g
Protein49.1 g
Salt9.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Panera zucchini
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär zucchini i 1 cm tjocka stavar.

Vispa ägg [1 st I 2 st] och mjöl [1 msk | 2 msk] till en smet i en stor skål.

Blanda panko, riven ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en ny stor skål.

Vänd zucchini först i ägg och sedan i panko.

TIP: Panera zucchini i omgångar för bästa resultat.

Rosta zucchinipommes
2

Placera zucchinipommes på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P] och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner salladsmix och körsbärstomater i skålen och ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, aioli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
4

Skär rödlök i tunna skivor.

Riv basilikablad i grova bitar.

Smula getost.

Grädda pitapizza
5

Blanda tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Bre tomatsås på ena sidan av pitabröd. Toppa med rödlök.

Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och grädda i 3–4 min, tills varma.

Toppa med prosciutto, getost, basilika och en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pitabröd (2 per person), sallad och zucchinipommes på tallrikar.

Toppa sallad med valnötter.

Servera med en klick ranchdressing.