Skip to main content
BBQ-panerad grillost

BBQ-panerad grillost

med pommes och kål- och äppelsallad

4.2
(1,6 tn)

På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En citrondoftande kål- och äppelsallad med tranbär och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 paket

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)4338 kJ
Energi (kcal)1037 kcal
Fett55.9 g
varav mättat27.9 g
Kolhydrater100.8 g
varav socker32.4 g
Kostfiber9.4 g
Protein35.6 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
 
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
 
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.

Blanda vitlöksdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
 
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera citron [1/2 st, 2P].
 
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
 
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
 
Rör ner äpple, tranbär och salladsmix.

Förbered panering
4

Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).
 
Blanda BBQ-sås och vatten [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.
 
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
 
Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en tredje
djup tallrik.

Stek grillost
5

Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.
 
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
 
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
 
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.
 
Servera med vitlöksdressing som dipp.