
Vi älskar plåtmat – rätter som bara kräver lite hackning och förberedelser innan alla ingredienser sköter sig själva i ugnen! I kväll ugnsrostar vi både huvudkomponenten – BBQ-marinerad kycklingfilé – och tillbehöret – potatis, morot, lök och zucchini med souvlakikrydda. Vi vänder de färdiga rotfrukterna med färsk spenat, toppar med pumpakärnor och serverar middagen med en krämig dilldressing på gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Rödlök
4 g
Souvlaki-kryddmix
1 st
Zucchini
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
30 g
Spenat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Dill
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Under, finhacka dill.
Blanda gräddfil, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skölj spenat.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.

När det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid, placera kyckling och zucchini på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Tillaga i ugnen resterande tid, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och skär kyckling i skivor.
Vänd spenat med grönsaker på plåten.

Lägg upp grönsaker på tallrikar.
Toppa med kyckling och pumpakärnor.
Servera med en klick dilldressing.

