Krämig getostspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig getostspaghetti

Krämig getostspaghetti

med rostad paprika och pinjenötter

Älskar du också getost? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en krämig pasta med spaghetti i en gräddig sås med schalottenlök, vitlök och soltorkade tomater och rostar samtidigt paprika gyllene och mjuk i ugnen. Vi gör också en pangrattato med panko, pinjenötter, riven ost och citronpeppar som blir en härligt knaprig topping. Till sist strör vi smulad getost och färsk körvel över pastan, och så är det bara att hugga in.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Soltorkade tomater

1 st

Paprika

2 st

Schalottenlök

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Citronpeppar

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Körvel

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3509 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett40.9 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker15.1 g
Protein28.9 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka schalottenlök och soltorkade tomater.

Plocka körvelblad.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Gör pangrattato
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter och panko [1/2 påse, 2P] i 3–4 min, eller tills gyllene.

Lägg över till en liten skål och blanda med finriven ost och citronpeppar [1/2 paket, 2P]. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök, vitlök och soltorkade tomater i 1–2 min, tills mjuka och väldoftande.

Tillsätt sparat kokvatten, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Vänd ner färdig pasta i sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rostad paprika, pinjenötspangrattato och körvel.

Smula över getost.