Chili con blandfärsköttbullar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con blandfärsköttbullar

Chili con blandfärsköttbullar

med cajuntortillachips och salladsost

Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår chili con köttbullar. Den här goda grytan är full av de levande och karakteristiska smaker som gör det mexikanska köket så oemotståndligt och serveras med koriander och cajunkryddade tortillachips.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Tex-Mex

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

1 burk

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Koriander

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till cajunolja

¼ tsk

Salt till cajunolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4237 kJ
Energi (kcal)1013 kcal
Fett60 g
varav mättat23.3 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker11.5 g
Protein43.5 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rulla köttbullar
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Tex-Mex, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Stek köttbullar
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 5–6 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Lägg över köttbullar på en tallrik när de är brynta.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka rödlök och morot.

Häll av kidneybönor.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt köttbullar, kidneybönor, tomatpuré, worcestershiresås, resterande Tex-Mex, smör, vatten, salt och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills köttbullar är genomstekta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Rosta tortillachips
5

Blanda Ay Cajun-ba, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär tortillas i 3 cm breda trianglar.

Placera tortillatrianglar i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över cajunolja.

Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.

Under tiden, grovhacka koriander.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid.

Servera
6

Lägg upp chili con köttbullar i skålar.

Toppa med koriander och smula över salladsost.

Servera med tortillachips.