Gör middagsupplevelsen till en riktig fiesta med vår chili con köttbullar. Den här goda grytan är full av de levande och karakteristiska smaker som gör det mexikanska köket så oemotståndligt och serveras med koriander och cajunkryddade tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Tex-Mex
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 paket
Kidneybönor
1 burk
Tomatpuré
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
1 portionspåse
Koriander
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ägg till köttbullar
½ tsk
Salt till köttbullar
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till cajunolja
¼ tsk
Salt till cajunolja
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Tex-Mex, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar i 5–6 min, eller tills brynta. Vänd då och då. Lägg över köttbullar på en tallrik när de är brynta.
Under tiden, finhacka rödlök och morot.
Häll av kidneybönor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt köttbullar, kidneybönor, tomatpuré, worcestershiresås, resterande Tex-Mex, smör, vatten, salt och en nypa peppar.
Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills köttbullar är genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Blanda Ay Cajun-ba, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär tortillas i 3 cm breda trianglar.
Placera tortillatrianglar i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över cajunolja.
Rosta i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
Under tiden, grovhacka koriander.
TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid.
Lägg upp chili con köttbullar i skålar.
Toppa med koriander och smula över salladsost.
Servera med tortillachips.