Tagliatelle på kungsräkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle på kungsräkor

Tagliatelle på kungsräkor

med soltorkade tomater och pinjenötter

Trött på att alltid servera kött och potatis när du vill lyxa till det? Då har vi lösningen – en riktigt god pastarätt som passar perfekt som helgmiddag. Vi kokar färsk tagliatelle och vänder den i en krämig gräddsås med stekt zucchini och soltorkade tomater som vi smaksätter med färsk basilika och grönsaksbuljong. Sedan toppar vi med smörstekta räkor som kryddats med chili, vitlök och citron och serverar vår festmåltid med ett grönt inslag i form av rucolasallad med rostade pinjenötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

½ st

Citron

1 portionspåse

Basilika

50 g

Soltorkade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Zucchini

40 g

Rucola

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3559 kJ
Energi (kcal)851 kcal
Fett43.1 g
varav mättat16 g
Kolhydrater85.8 g
varav socker10.2 g
Protein34.3 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Rosta pinjenötter
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Lägg över till en skål och ställ åt sidan.

Stek räkor
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och krydda med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, chili och en generös skvätt citronsaft. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.

TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grönsaker
4

Riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.

Grovhacka soltorkade tomater.

Skölj rucola.

Grovhacka basilikablad.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek zucchini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och soltorkade tomater i 4–5 min, tills mjuka.

Rör ner grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Sänk till medelvärme.

Koka pasta
5

Under tiden, koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av resterande vatten.

Vänd ner pasta, basilika och sparat kokvatten i stekpannan.

Blanda rucola, pinjenötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål precis innan servering.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 3) Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med räkor och ringla över smör- och citronsås.

Toppa med rucolasallad.