Skip to main content
Pannstekt sej

Pannstekt sej

med senapssås och spenatmos

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi steker sej tillsammans med en ljuvlig senapssås. Kvällens potatis består av krämigt potatismos blandat med spenat som ger vacker färg och extra god smak. En fräsch sallad med morot och kål fulländar kvällens meny.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Fisk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

½ g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)

150 g

Förskuren spetskål

2 st

Morot

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

¼ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till sallad

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2310 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett20.7 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater61.5 g
varav socker17 g
Protein30.4 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis. Skala vitlök. 

Koka potatis och vitlök i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj spenat.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Gör kålsallad
3

Blanda morot, kål, oregano, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål. 

Blanda mornaysås, senap, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och en nypa peppar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2-3 min på en sida.

Koka sås
5

Sänk til medelvärme, vänd fisken och tillsätt senapssås. 

Sjud i 2-3 min, tills såsen är varm och fisken är genomstekt.

Under tiden, rör ner spenat i kastrullen med potatismos. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, spenatmos och kålsallad på tallrikar. 

Skeda upp sås över fisken.