Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi steker sej tillsammans med en ljuvlig senapssås. Kvällens potatis består av krämigt potatismos blandat med spenat som ger vacker färg och extra god smak. En fräsch sallad med morot och kål fulländar kvällens meny.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
30 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
½ g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
150 g
Förskuren spetskål
2 st
Morot
500 g
Potatis
3 msk
Mjölk till mos
¼ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till sallad
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis. Skala vitlök.
Koka potatis och vitlök i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis och vitlök tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, skölj spenat.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda morot, kål, oregano, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda mornaysås, senap, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och en nypa peppar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2-3 min på en sida.
Sänk til medelvärme, vänd fisken och tillsätt senapssås.
Sjud i 2-3 min, tills såsen är varm och fisken är genomstekt.
Under tiden, rör ner spenat i kastrullen med potatismos.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, spenatmos och kålsallad på tallrikar.
Skeda upp sås över fisken.