
Den koreanska banh mi-baguetten är kanske en av världens mest älskade mackor. I den här rätten lagar vi en nötfärsbowl med fluffigt ris och alla de goda banh mi-smakerna: vår egen kryddblandning Ginger Ninja, hoisinsås, syltad gurka, krispig morot, en srirachamajonnäs med frisk citrussyrlighet och så färsk koriander och mynta på toppen. Snabbt, enkelt och supersmarrigt!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
150 g
Jasminris
½ st
Gurka
1 st
Morot
1 st
Mynta & koriander
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
25 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Citrusfrukt
1 st
Lök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till kött

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.
Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Lägg dem i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs och lök, krydda med salt och Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Finhacka koriander och mynta.
Blanda srirachamajonnäs och en generös skvätt citrussaft i en liten skål.

Lägg upp ris, syltad gurka och morot i skålar och toppa med färs.
Ringla över hoisinsås och srirachadressing.
Strö över salladslök, koriander och mynta.