
Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen i kväll. En mättande och färgglad rätt som kommer att bli hela familjens nya favorit.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
1 st
Citrusfrukt
1 st
Tomat
4 g
Buljong
½ st
Gurka
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
5 g
Tex-Mex
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Kruspersilja
1 st
Morot
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
½ msk
Smör till couscous
2.5 dl
Vatten till couscous
1 msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till couscous

Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa köfte med fuktiga händer (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köfte i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs morot och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.
Rör i vatten och buljong och koka upp.
Rör i couscous och olivolja.
Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Finhacka persilja.
Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar.
Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Lägg upp couscous-tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.
Servera med resterande citrusfruktklyftor för att pressa över rätten.

