Sätt sej på middagsmenyn

Välkommen till vår samling av smakfulla sejfilé recept för alla tillfällen. Sej är en mångsidig fisk och oavsett om du är nybörjare eller erfaren kock, finns det något för alla att utforska och njuta av när det gäller goda middagar med sej i huvudrollen!

Utforska världens kök

Testa ett av våra sejfilé recept till middag

Vi hjälper dig i köket

När vardagen är hektisk och tiden är knapp är sejfiléer ett utmärkt val för en snabb och näringsrik middag. Med sin korta tillagningstid och enkelhet att anpassa till olika smaker kan du snabbt och enkelt tillaga sejfiléer i ugnen, på spisen eller på grillen. Välj ett av våra recept och läs igenom. Gå sedan vidare steg-för-steg så slipper du onödig stress och du undviker att missa något. Testa till exempel vår mexikansk-kryddade sej med pico de gallo och cajundressing. En rätt full av fräscha smaker som gifter sig perfekt tillsammans.

Köper du frysta filéer ska du bara se till att ta upp dem från frysen i tid så de kan tillagas på ett korrekt vis när det är dags att laga middag.

En annan rätt som säkerligen kan få middagshumöret på topp är vår kokospanerade sej med söt mangosalsa och cajunmajonnäs. En rätt med massor av smak och härlig textur.. Säkerligen ett perfekt alternativ till barnfamiljer med massor av god näring för aktiva familjemedlemmar.

Så lyckas du med middagen

Gör matlagningen lite enklare

Det första du ska tänka på är att inte tillaga sejfilén för länge. Då går den snabbt från att vara utsökt och intressant till lite torr och tråkig. Du kan koka eller tillaga den i ugnen men också på stekpannan eller pochera den i till exempel smör eller vatten. Förutom att följa och använda ett recept från HelloFresh kan du också skaffa en termometer för att enkelt kunna ta temperaturen på sejfiléerna och snabbt kunna avgöra om de är klara. Ett instrument som gör matlagningen enklare och metodisk.

Innertemperaturen på filén bör vara runt 60-65°C när den är genomstekt. Beroende på fisken och dess tjocklek är det därför svårt att veta exakt hur många minuter det tar innan den är klar att servera.

Det bästa med sej är att den passar bra till potatis, ris och grönsaker. Fisken kan serveras med varm eller kall sås, och en skvätt citron slår aldrig fel! Om du gillar potatisstomp och fisk så ska du också testa vår pannstekta sej och potatisstomp med krämig gräslökssås. Lycka till!

Vi har samlat några av de mest vanliga frågorna och svaren om sej och sejfiléer

Vad är bästa sättet att tillaga sejfiléer för att behålla deras saftighet och smak?

För att behålla sejfiléernas saftighet och smak är det bäst att tillaga dem varsamt och inte överdriva tillagningstiden. Några populära tillagningsmetoder inkluderar ugnsbakning, ångkokning och grillning. Se till att inte överkoka filéerna och använd gärna kryddor och örter för att förhöja deras naturliga smak. Tänk bara på att de går snabbt att tillaga så se till att temperaturen inte är alltför hög.

Varför är sejfiléer ett bra val för hälsosamma måltider?

Sejfiléer är ett utmärkt val för hälsosamma måltider eftersom de är en källa till magert protein och innehåller låga mängder fett. De är också rika på viktiga näringsämnen som vitaminer och mineraler, vilket gör dem perfekt till en näringsrik och balanserad ingrediens i din kost.

Vad är skillnaden mellan sej och andra fiskar som torsk och kolja?

Sej är en fisk som tillhör torskfamiljen och har en mildare smak än torsk och kolja. Den har också en fastare textur än torsk men är mjukare än kolja. Medan alla dessa fiskar är närbesläktade och kan tillagas på liknande sätt, kan små skillnader i smak och konsistens påverka vilka recept de passar bäst i.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt