Skip to main content
Grön grekisk halloumisallad och bakad potatis
Grön grekisk halloumisallad och bakad potatis

Grön grekisk halloumisallad och bakad potatis

med oregano och vitlöksyoghurt, inspirerad av Mega Venusaur

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig halloumisallad. Vi blandar oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och sallad, och toppar med sprödstekt halloumi, vitlöksyoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citrusfrukt

½ st

Lök

½ g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)

125 g

Körsbärstomater

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Sallad

1 st

Paprika

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till inläggning

1 msk

Olja till inläggning

1 tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2875 kJ
Energi (kcal)687 kcal
Fett38.2 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater51.5 g
varav socker17.3 g
Protein29.9 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera citron.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda vatten, olivolja, citronsaft, socker och en nypa salt i en liten skål. Rör ner lök och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Skär paprika i ½ cm tunna strimlor.

Halvera körsbärstomater.

Ansa och grovhacka sallad.

Finhacka persilja.

Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja i en stor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Stek halloumi
4

Skär halloumi i tunna skivor (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda potatissallad
5

Blanda potatis med sallad när potatis svalnat något.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp potatissallad i skålar.

Toppa med halloumi, picklad lök och vitlöksyoghurt.