Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig halloumisallad. Vi blandar oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och sallad, och toppar med sprödstekt halloumi, vitlöksyoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Halloumi
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Citrusfrukt
½ st
Lök
½ g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Senap, Gluten)
125 g
Körsbärstomater
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
½ st
Sallad
1 st
Paprika
1 st
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Vatten till inläggning
1 msk
Olja till inläggning
1 tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, halvera citron.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda vatten, olivolja, citronsaft, socker och en nypa salt i en liten skål. Rör ner lök och ställ åt sidan.
Skär paprika i ½ cm tunna strimlor.
Halvera körsbärstomater.
Ansa och grovhacka sallad.
Finhacka persilja.
Blanda paprika, körsbärstomater, sallad och persilja i en stor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.
Skär halloumi i tunna skivor (3 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Stek halloumi i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Blanda potatis med sallad när potatis svalnat något.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp potatissallad i skålar.
Toppa med halloumi, picklad lök och vitlöksyoghurt.