Skip to main content
Stekt vit fisk

Stekt vit fisk

med rostade rädisor och dragonsås

Kolja är en välsmakande torskfisk som spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker den och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citrusfrukt och smör. Samtidigt ugnsrostar vi potatis, rädisor och broccoli. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.

Taggar:
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Mjölk
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

½ st

Lök

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

75 g

Rädisor

1 st

Dragon

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Bladpersilja

250 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2510 kJ
Energi (kcal)600 kcal
Fett24.2 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater55.5 g
varav socker10 g
Protein40.6 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Blanda sås
2

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Plocka och finhacka dragonblad.

Blanda dragon, matlagningsgrädde, buljong, en generös skvätt citrusfruktsaft, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Förbered grönsaker
3

Finhacka schalottenlök.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Ansa och halvera rädisor.

Grovhacka persilja.

Rosta broccoli och rädisor
4

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera broccoli och rädisor på andra sidan av plåten.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar på båda sidor.

Stek fisk i 2–3 min.

Stek fisk
5

Vänd fisk, tillsätt smör och schalottenlök och stek i 1 min.

Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisken är genomstekt och såsen varm.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.