Skip to main content
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med söt mangosalsa och salladslöksris

I kväll lagar vi asiatisk kyckling! Vi marinerar kyckling i asiatisk woksås innan den steks. Under tiden kokar vi ris som blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajonnäs, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Soja
Sesam
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

10 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

½ st

Chili

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

½ st

Mango

2 st

Salladslök

150 g

Jasminris

300 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 g

Rädisor

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

½ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3140 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett28.9 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater88.7 g
varav socker20.6 g
Protein43.7 g
Salt5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Hetta upp olivolja i en kastrull på medelhög värme.

Fräs hälften av salladslöken i 1–2 min, eller tills gyllene och väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Halvera, kärna ur och finhacka chili. 

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, rädisor, resterande salladslök, chili och en generös skvätt citrusfruktsaft i en skål.

Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
4

Blanda kyckling, asiatisk woksås och salt i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sojamajonnäs
5

Under tiden, blanda majonnäs och sojasås i en liten skål.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar.

Toppa med mangosalsa och sojamajonnäs.

Servera med citrusfruktklyftor.