
Till kvällens kycklingmiddag har vi hämtat inspiration från det karibiska köket, med nya och spännande smakkombinationer. Vad sägs om pommes smaksatta med kokos, eller en kålsallad med söt mango och krispiga jordnötter? En svalkande gräddfilsdressing med gräslök blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
½ st
Mango
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 st
Citrusfrukt
500 g
Potatis
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Salladslök
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Strö riven kokos över pommes när det återstår 20 min av tillagningstiden.
Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda gräddfil och salladslök i en liten skål.

Blanda mango, jordnötter, kål, chiliflakes, olivolja, en skvätt citrussaft och salt i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med en klick gräddfilsdressing.