Skip to main content
Karibisk ugnsstekt kyckling

Karibisk ugnsstekt kyckling

med kokospommes och mangosallad

Till kvällens kycklingmiddag har vi hämtat inspiration från det karibiska köket, med nya och spännande smakkombinationer. Vad sägs om pommes smaksatta med kokos, eller en kålsallad med söt mango och krispiga jordnötter? En svalkande gräddfilsdressing med gräslök blir pricken över i.

Taggar:
Enkel att förbereda
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

½ st

Mango

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Citrusfrukt

500 g

Potatis

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2941 kJ
Energi (kcal)703 kcal
Fett30.1 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater68 g
varav socker19.2 g
Kostfiber10.2 g
Protein42.7 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4.5 g
Potassium1431 mg
Calcium47.9 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kyckling
2

Strö riven kokos över pommes när det återstår 20 min av tillagningstiden.

Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered mango
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Grovhacka jordnötter.

Blanda dressing
4

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda gräddfil och salladslök i en liten skål.

Blanda sallad
5

Blanda mango, jordnötter, kål, chiliflakes, olivolja, en skvätt citrussaft och salt i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick gräddfilsdressing.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova